Cele mai citite
 


Doina Pârcălabu: Declaraţiile de drepturi de autor vor fi depuse o singură dată, dacă veniturile nu scad sub cinci salarii medii
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Preşedinta Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, a precizat, miercuri, că acele persoane care obţin venituri din activităţi independente trebuie să depună o singură dată declaraţie, la Casa de Pensii, Agenţia pentru Şomaj şi Casa de Asigurări de Sănătate, fiind obligat să depună şi alte declaraţii doar dacă veniturile lor scad sub cinci salarii medii brute.
'În mod normal, în momentul în care se depune, şi declaraţia se depune o singură dată, la cele trei instituţii, pentru a fi luată acea persoană în evidenţă şi introdusă în bazele de date care sunt gestionate la fiecare dintre cele trei instituţii. Vor plăti în luna următoare, dacă fac obiectul plăţii lunare, şi vor fi identificate mult mai uşor pe baza codului numeric personal şi vor avea numai obligaţia de plată', a explicat Pârcălabu.
Ea a mai precizat că nu vor fi obligate să completeze alte declaraţii decât acele persoane ale căror venituri scad sub plafonul celor cinci salarii medii brute pe economie.
'Sunt obligaţi să facă corecturile necesare în momentul în care veniturile pe care le-au declarat iniţial, în declaraţia iniţial depusă, suportă modificări. Nu vor face obiectul notificării în situaţia în care acele venituri nu scad sub plafonul dat de nivelul celor cinci salarii medii brute pe economie', a mai spus preşedinta Casei Naţionale de Pensii.
Reprezentanţii Uniunilor de Creaţie şi cei ai Executivului au discutat, miercuri, la Palatul Victoria, despre impozitarea drepturilor de autor.
La discuţii au fost prezenţi premierul Emil Boc şi vicepremierul Marko Bela, cât şi ministrul Culturii, Hunor Kelemen, şi cel al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, precum şi preşedinta Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu.
Artiştii au fost reprezentaţi de academicianul Ionel Haiduc (preşedintele Academiei Române), Mihnea Gheorghiu - preşedintele Uniunii Cineaştilor, Ion Caramitru - preşedintele Uniunii Teatrale din România, Nicolae Manolescu - preşedintele Uniunii Scriitorilor, Peter Derer - preşedintele Uniunii Arhitecţilor, Adrian Iorgulescu - preşedintele Uniunii Compozitorilor, Petre Lucaci - preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, senatorul PDL şi dramaturgul Radu F. Alexandru şi directorul Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creaţie (ANUC), Monica Lotreanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.