Cele mai citite
 


Directorul suspendat al Maternităţii Giuleşti, audiat de procurori
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Medicul Bogdan Marinescu, directorul suspendat al Maternităţii Giuleşti, s-a prezentat miercuri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat de procurori în dosarul incendiului soldat cu moartea a cinci nou-născuţi şi rănirea altor şase.
Pe 18 august, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a suspendat întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti, până la finalizarea anchetei de către procurori. În locul lui Bogdan Marinescu a fost numită Cecilia Victoria Nicolau.
Şi Victoria Nicolau a fost audiată miercuri, timp de o oră, de către procurorii Parchetul General.
În acest dosar, asistenta Florentina Cîrstea a fost arestată pentru 29 de zile, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
''Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că învinuita, angajată a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'prof. dr. Panait Sârbu', nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de terapie intensivă. Prin faptul că a părăsit în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor. Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase'', se arată &ici rc;ntr-un comunicat al Parchetului General. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mama unuia dintre bebeluşii morţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, audiată de procurori Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Mihaela Damian, mama unuia dintre nou-născuţii decedaţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, este audiată miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...