Cele mai citite
 


Emil Boc: Există 10,8 milioane de români care nu plătesc contribuţii de Sănătate
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - În România, există 10,8 milioane de persoane care nu plătesc contribuţii de Sănătate, motiv pentru care este nevoie de o lărgire a bazei de impozitare în cazul celor care, până acum, nu contribuiau, dar desfăşurau activităţi economice, a afirmat, miercuri, primul-ministru Emil Boc.
'Toată lumea întreabă de ce nu sunt bani suficienţi pentru un anumit domeniu, ei bine trebuie să ştim, de exemplu, că există 10,8 milioane de români care nu plătesc contribuţii de Sănătate, dar vrem o Sănătate performantă. Şi atunci avem nevoie de o lărgire a bazei de impozitare la aceia care până acum nu plăteau, dar desfăşurau activităţi economice. Normal că aceia care până acum nu plăteau aceste lucruri, fiind puşi în situaţia să plătească contribuţii, evident că sunt nemulţumiţi', a afirmat Emil Boc, miercuri, la Radio România Actualităţi.
Şeful Executivului a susţinut că foarte multe persoane au profitat de legea privind drepturile de autor, ca un mecanism de a evita să plătească contribuţiile sociale.
El a subliniat că, în loc să beneficieze de avantajele drepturilor de autor artiştii, creatorii, legea a fost aplicată abuziv, astfel încât sub incidenţa ei intrau chiar şi şoferi sau mecanici.
'Acum, noi am strâns şurubul şi am spus: fraţilor, toată lumea trebuie să respecte legea. Cei care sunt cu adevărat şi intră sub incidenţa drepturilor de autor categoric beneficiază de prevederile legii, cei care care au încercat şi încearcă să folosească legea ca un mijloc să nu plătească dări către stat nu se mai poate', a spus Boc.
Premierul a afirmat că, indiferent că ţara este în criză, actul de cultură trebuie sprijinit şi că într-o societate Cultura nu trebuie pusă la colţ.
El a amintit că în discuţiile, de miercuri, de la Palatul Victoria, cu reprezentanţii artiştilor s-a avut în vedere şi modificarea Legii drepturilor de autor.
De asemenea, s-a mai decis ca o comisie interministerială condusă de vicepremierul Marko Bela să analizeze modificarea Legii drepturilor de autor, a Legii sponsorizării şi a Legii timbrului cultural, pentru ca aplicarea acestor acte normative să aducă mai multă susţinere, inclusiv financiară, activităţii culturale, a completat Boc.
'În fapt, nu cei care sunt cu adevărat creatori şi care beneficiază de drepturi de autor sunt problema, ci aceia care încearcă să utilizeze legea drepturilor de autor ca o pavăză să nu plătească aceste contribuţii la bugetul de stat', a conchis şeful Executivului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Sunt convins că vor exista resurse în Coaliţie pentru retrimiterea OUG 107/2010 la comisie Premierul Emil Boc s-a declarat convins, miercuri, că vor exista resurse la nivelul Coaliţiei de guvernare astfel încât Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%, să fie retrimisă la comisie.
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Priorităţi ale guvernului prezentate de premierul Emil Boc la întâlnirea cu prefecţii de la Băile Felix Premierul Emil Boc a prezentat sâmbătă,la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, cele zece priorităţi ale Guvernului pe termen scurt, mediu şi lung.
Premierul Boc: Dacă încurajăm sărăcia şi mâna întinsă, ne vom scufunda cu toţii Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a afirmat, joi seară, că viitorul Cod al muncii va descuraja 'sărăcia şi mâna întinsă', prin faptul că introduce criteriile de performanţă în cazul concedierilor colective de personal şi va combate munca fără forme legale.
Emil Boc: Norii crizei încă mai sunt pe cer Oficial România a ieşit din recesiune pentru că a avut două trimestre consecutive de creştere economică, însă criza nu a trecut, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc la cea de-a patra reuniune a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România desfăşurată la Băile Felix.
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.