Cele mai citite
 


Guvernul analizează posibilitatea deblocării posturilor în sănătate
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ar putea lua o decizie, săptămâna viitoare, privind deblocarea posturilor în sistemul sanitar de stat, pentru a se putea încadra personal în plus faţă de ce permit reglementările actuale, care limitează angajările în sectorul bugetar la o persoană la şapte posturi libere, au declarat, miercuri, surse guvernamentale.
În şedinţa de miercuri, miniştrii au luat în discuţie posibilitatea suplimentării angajărilor în sănătate, însă nu s-a luat nicio decizie, au menţionat sursele citate.
'Cu procedura de unul la şapte nu are nicio problemă. Problema e dacă se deblochează posturile de angajare pentru mai mulţi, pentru că e nevoie de mai mulţi. Şi lucrul acesta, probabil, se va defini în şedinţa de guvern următoare, după ce avem nişte date despre cum au decurs restructurările. Nu s-a luat nicio decizie astăzi', au declarat, pentru AGERPRES, surse ministeriale.
Primul-ministru Emil Boc a declarat, marţi, că Guvernul are în vedere prioritizarea angajărilor în sănătate, însă, în acest moment, doar pe posturile libere potrivit reglementărilor anterioare care prevăd angajarea unei persoane atunci când sunt şapte posturi libere în sistemul bugetar.
Boc a menţionat că a cerut în Guvern o evaluare privind posibilitatea angajărilor în sănătate, însă în baza prevederilor legale actuale. Totodată, el a precizat că nu se opune angajărilor în sănătate, dar cu condiţia ca acestea să se facă potrivit legislaţiei curente, care limitează ocuparea în sistemul bugetar, urmând ca în luna septembrie să se evalueze necesarul de resurse umane în sistemul de sănătate.
'Am cerut să se facă o evaluare per sistem şi să se vadă în urma aplicării prevederii legale a angajării unu din şapte câte posturi sunt disponibile, să se acorde cu prioritate acolo unde sunt probleme în sistem, iar, după aceea vom discuta, în urma finalizării procesului de restructurare în luna septembrie ce resurse umane putem avea. Pentru că nu poţi, pe de-o parte, să faci restructurare şi, pe de altă parte,m să faci angajări în acelaşi timp. Trebuie să faci analize obiective pentru a lua decizii corecte şi fundamentate pe dată', a spus premierul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Taxa de claw-back va fi introdusă până la sfârşitul lunii august Premierul Emil Boc a declarat, joi, la postul public de radio, că taxa claw-back va fi introdusă prin hotărâre de Guvern sau ordonanţă de urgenţă până la finalul lunii august.
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Emil Boc: Despre deblocarea posturilor vom discuta în septembrie Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...