Cele mai citite
 


Cutia milei pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul de Urgenţe Iaşi
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor Ciuhodaru a inaugurat, miercuri seară, cutia milei la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, cu sloganul 'dă din suflet azi un leu ca să ai spitalul tău!'.
Prin demersul său, doctorul speră că va putea fi finisat şi dotat parterul noului spital de urgenţe din Dealul Copoului, în care s-ar putea trata corespunzător cei şase milioane de potenţiali pacienţi din zona Moldovei.
'Am demarat campania 'Dă din suflet azi un leu şi-ai să ai spitalul tău' pentru a deschide astfel noul spital de urgenţe. După aproape 16 ani de suferinţe, umilinţe şi plimbări între spitale. Dacă nu, promit să fac o nouă ediţie 'după douăzeci de ani'. Dar nu vreau să fac asta. Pentru că am jurat de două ori', a declarat, pentru AGERPRES, Tudor Ciuhodaru.
Coordonator al UPU la Spitalul de Urgenţe 'Sf. Ioan', Ciuhodaru crede că societatea civilă îi va convinge pe parlamentari să voteze legea prin care se va putea finaliza noul spital de urgenţe din Copou, act normativ aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor încă din septembrie 2009.
'Acum aproape 20 de ani, am depus jurământul lui Hipocrat, iar acum doi ani şi pe cel de deputat ales uninominal. Le-am spus atunci ieşenilor din colegiul 8 că voi fi soluţia sănătoasă. E criză în sănătate, e criză în sistem, e criză la urgenţe, e criză de personal şi materiale şi, paradoxal, e criză şi de spaţiu, mai ales atunci când tratezi peste 30.000 de pacienţi în cele două paturi de consultaţii ale unei cutii de tablă. De ce paradoxal? Pentru că acest spaţiu există în noul spital. Lipseşte doar parterul. Acest nou spital de urgenţe e proiectat cu grijă pentru a primi urgenţe atât pe sol, cât şi prin aer, e unicat prin specialităţile pe care le are şi care deserveşte nu numai ieşenii, ci şi alte judeţe, majoritatea din Moldova. No ul spital e gata, dar nu are parterul finalizat', a precizat medicul.
În urmă cu aproximativ 20 de ani, a fost proiectată o clădire care să includă toate sectoarele medicale, dotată pe acoperiş cu un helioport. Lucrările de construcţie au demarat în urmă cu 16 ani în curtea în care funcţionează actualul Spital Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi şi, conform contractului, acestea trebuiau finalizate în anul 2000.
Cu toate acestea, clinicile Spitalului 'Sfântul Ioan' funcţionează în continuare în mai multe pavilioane, care au aparţinut unui conac boieresc vechi de 123 de ani, unde bucăţi din tavanele aflate în stare avansată de degradare cad din când în când peste pacienţii ce sunt nevoiţi să doarmă şi câte trei în două paturi, în lipsa unor spaţii de cazare adecvate.
În lipsa unui ascensor, pacienţii care au fost operaţi sunt transportaţi cu targa, pe scări, iar atunci când plouă atât medicii cât şi pacienţii trebuie să scoată umbrelele ca să nu fie udaţi de apa care picură prin tavane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Şase studenţi au început anul universitar pe patul de spital Un număr de şase studenţi au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, în prima zi de deschidere a anului universitar 2010-2011, printre aceştia fiind şi doi tineri din oraşul Târgu-Frumos, victime ale unui accident rutier care a avut loc în dreptul localităţii Leţcani.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.