Cele mai citite
 


Fetuşii masculi sunt mai sensibili la stres (studiu)
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri
 

Un studiu american arată că numărul naşterilor de băieţi scade după un eveniment stresant. Bebeluşii veniţi pe lume la câteva luni după atacurile din 11 septembrie 2001 au fost mai ales fete, elatează site-ul lesquotidiennes.com.

Cercetând registrele de naşteri din decembrie 2001 din Statele Unite, cercetători californieni au inventariat şi numărul avorturilor spontane imediat după atentatele din 11 septembrie. Scopul studiului era să se vadă influenţa acestui eveniment asupra ratei sexului la naşterile din lunile următoare. Rezultatul a fost că numărul fetiţelor născute a fost mult mai mare decât al băieţilor. Oamenii de ştiinţă au ajuns astfel al concluzia că fetuşii masculi rezistă mai puţin la stresul mamei.

Potrivit Journal International de Medecine, care-i citează pe autorii studiului, 'fetuşii masculi ar fi mai sensibili decât fetuşii femele la corticoizii secretaţi de mamă după a 20-a săptămână de sarcină, mai ales în perioade de stres'. Acelaşi fenomen a fost observat în lunile care au urmat cutremurului de la Kobe, Japonia.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Hipertensiunea şi sângele bogat în celule roşii la mame, pot afecta nivelul de dezvoltare la naştere al copiilor Femeile hipertensive şi cele cu sângele prea bogat în celule roşii întâmpină un grad crescut de risc de naşteri premature şi de a aduce pe lume copii subdezvoltaţi, conform unui studiu realizat de cercetători olandezi şi publicat marţi, informează Reuters.
Stresul la locul de muncă sporeşte considerabil riscul de îmbolnăvire de diabet (studiu) Persoanele stresate la locul de muncă au un risc crescut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2 (DT2), arată studiul unei echipe de cercetători germani de la Helmholrz Zentrum din Munchen, menţionat luni de passionsante.be.
Copiii sunt capabili să proceseze informaţii încă din perioada intrauterină (studiu) Copiii pot începe să proceseze şi să înţeleagă informaţii încă din faza intrauterină, relevă cercetători de la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii din Florida, într-un studiu publicat recent în revista Infant Behavior and Development.
Adolescenţii care au peste 300 de prieteni pe Facebook sunt mai predispuşi la stres Facebook poate ajuta prietenii din reţea să rămână conectaţi şi chiar poate creşte stima de sine a unui individ. Dar cercetători de la Universitatea din Montreal au constatat recent că reţeaua socială poate juca un rol şi în creşterea nivelului de stres în rândul adolescenţilor.
Jocul de-a omul invizibil ar putea ajuta la tratarea persoanelor care suferă de anxietate socială (studiu) Iluzia de a fi invizibili îi eliberează pe oameni de stres, a descoperit o echipă de cercetători suedezi care apreciază că recurgerea la acest joc ar putea ajuta la tratarea persoanelor care suferă de anxietate socială, transmite joi AFP.