Cele mai citite
 


Ordinul Asistenţilor Medicali se delimitează de declaraţiile făcute de Gheorghe Georgescu
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) - filiala Municipiului Bucureşti precizează, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, că asistentul medical Gheorghe Georgescu nu este abilitat de conducerea filialei să ofere informaţii despre ancheta de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie 'Prof. Dr. Panait Sârbu'.
''Toate declaraţiile pe care domnul Georgescu Gheorghe le face pentru mass-media sunt păreri pur personale şi este singurul răspunzător pentru veridicitatea acestora. Respectăm dreptul de exprimare al tuturor cetăţenilor, dar avem convingerea că sunteţi interesaţi de puncte de vedere oficiale, din partea organelor şi persoanelor abilitate în acest sens'', precizează comunicatul semnat de Doina Carmen Mazilu, preşedintele OAMGMAMR.
De asemenea, comunicatul precizează că Gheorghe Georgescu nu deţine nicio funcţie de conducere sau funcţie onorifică în cadrul organizaţiei din noiembrie 2008.
Conducerea Ordinului mulţumeşte colegilor asistenţi medicali pentru ''dovezile de solidaritate din această perioadă grea pentru profesia noastră'' şi dă asigurări că va face tot ce îi stă în putinţă ca la finalizarea anchetei profesionale, care se află în desfăşurare, să obţină răspunsurile pentru tot ce s-a întâmplat la Spitalul 'Prof. Dr. Panait Sârbu'.
Precizările OAMGMAMR vin după ce Gheorghe Georgescu a declarat, la începutul săptămânii, în ''Evenimentul Zilei'', că asistenţii medicali ar trebui evaluaţi psihologic. El a afirmat că, ''în prezent, la o şcoală sanitară intră cine are bani şi cine vrea, iar într-un spital se angajează asistent cel care dă banul sau are pile, nu se face niciun triaj psihologic, fizic sau moral''.
''Gândiţi-vă că ei au în mâini viaţa unui om. Niciun asistent medical din sistemul sanitar n-a fost evaluat ca să se constate dacă are discernământ. De exemplu, în cazul asistentei de la Giuleşti - dacă ea a părăsit salonul pentru mai mult timp este lipsă de discernământ. (...) România are cele mai multe şcoli private sanitare din Europa. Ies asistenţi pe bandă rulantă'', susţine Gheorghe Georgescu în declaraţia acordată cotidianului central.
Gheorghe Georgescu a fost preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Bucureşti, până în 2008.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Asistenţi medicali, reuniţi într-o conferinţă naţională Peste două sute de asistenţi medicali din întreaga ţară participă, timp de două zile, la Alba Iulia, la cea de-a XII-a Conferinţă Naţională a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, derulată sub genericul "De la profesionalism la excelenţă, asistenţii...
Iaşi: Asistenţii medicali nu pot obţine adeverinţele de promovare Peste 300 de asistenţi medicali ieşeni care au promovat examenul de grad principal în cursul anului trecut susţin că nu pot obţine adeverinţele care certifică acest lucru.
Ordinul Asistenţilor suspendă propria anchetă în cazul de la Maternitatea Giuleşti Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Conducerea filialei municipiului Bucureşti a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a anunţat suspendarea anchetei profesionale în cazul evenimentelor petrecute la Maternitatea Giuleşti, până la finalizarea anchetei penale...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Iaşi: Asigurări de răspundere civilă profesională pentru asistenţi medicali şi moaşe între 2.000 şi 10.000 de euro Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011, susţin reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Proiect cu fonduri europene privind formarea cadrelor medicale în domeniul îmbătrânirii cerebrale Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Fundaţia Ana Aslan International, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMR), a lansat, joi, un proiect unic în România, finanţat cu fonduri europene, pentru dezvoltarea...