Cele mai citite
 


Cluj: Peste un sfert dintre şcoli nu sunt autorizate sanitar
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste un sfert dintre unităţile şcolare clujene care n-au fost comasate nu dispun de autorizaţie sanitară de funcţionare.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, a prezentat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, situaţia autorizării unităţilor de învăţământ.
'La finele anului şcolar 2010 existau în evidenţă 731 de obiective de învăţământ preuniversitar de stat în judeţul Cluj, (şcoli, grădiniţe, şcoli cuplate cu gradiniţe, licee, colegii, seminarii, grupuri şcolare, laboratoare, internate, cantine, ateliere de practică profesională, spălătorii, săli de sport, cluburi s.a.). Am eliminat din baza de date grădiniţele şi şcolile care, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, nu vor mai funcţiona în anul şcolar 2010/2011, efectivele de copii fiind preluate de alte unităţi. Dintre ele figurează cu autorizaţie sanitară 528, deci 72%, şi un număr de 203 - 28% sunt fără autorizaţie', a precizat Dorina Duma.
Ea a mai spus că în anul 2009 au existat în evidenţe 738 de obiective şcolare, dintre care 268 (36,31%) erau fără autorizaţie sanitară.
În ce priveşte mediul rural, unde sunt cele mai multe obiective neautorizate, deficienţele vizează lipsa apei curente sau a apei potabile, a instalaţiilor sanitare adecvate sau existenţa unor sobe de încălzit interzise. Alte deficienţe vizează iluminatul insuficient sau clădirile degradate, iar în mediul urban principalele deficienţe se referă la clădiri degradate, dar şi lipsa apei curente.
'Există încă în urban şcoli şi grădiniţe care în secolul XXI nu dispun de apă curentă cu chiuvete şi corpuri WC', a arătat Dorina Duma.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Botoşani: Mai puţin de jumătate din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani sunt autorizate din punct de vedere sanitar, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici.
Buzău: O treime din şcoli, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Doar 448 din cele 785 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt autorizate sanitar, dintre acestea 105 primind autorizaţie sanitară în ultimul an.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Gorj: Lipsa apei curente şi neigienizarea grupurilor sanitare,printre deficienţele constatate de DSP la şcolile din judeţ Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat în ultima perioadă o serie de verificări la şcolile din judeţ, până în prezent fiind constatate deficienţe privind alimentarea cu apă curentă şi neigienizarea grupurilor sanitare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena...
Gorj: Zeci de şcoli şi grădiniţe nu au obţinut autorizaţiile sanitare Aproximativ 60 de unităţi de învăţământ, din judeţul Gorj, nu au obţinut autorizaţiile sanitare necesare funcţionării în anul şcolar 2010-2011, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.