Cele mai citite
 


Coreea de Sud propune un ajutor Nordului
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie din Coreea de Sud a anunţat joi că a trimis un mesaj Coreii de Nord în care i-a propus acesteia un ajutor de urgenţă în urma inundaţiilor, în pofida tensiunilor actuale dintre cele două ţări, relatează AFP.
'Coreea de Nord a primit astăzi /joi/ mesajul nostru şi aşteptăm un răspuns', a declarat pentru AFP Lee Yoon-hwan, purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii.

Inundaţii importante au distrus locuinţe, şosele, căi ferate şi recolte în această vară în Coreea de Nord, însă numărul de morţi legat de intemperiile din această ţară rămâne necunoscut. Inundaţiile au afectat de asemenea provincia Liaoning /nord-estul Chinei/, nu departe de frontiera nord-coreeană, unde peste 250.000 de persoane au fost evacuate.

Tensiunile rămân vii între Coreea de Nord şi Coreea de Sud de la torpilarea, la sfârşitul lui martie, a unei nave de război sud-coreene imputată regimului comunist de la Phenian de o anchetă internaţională.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apel umanitar de urgenţă al Crucii Roşii Române în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal Crucea Roşie Română a lansat marţi un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal din 25 aprilie.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Crucea Roşie sud-coreeană propune organizarea de discuţii cu Phenianul pentru reunirea unor familii despărţite de război Crucea Roşie din Coreea de Sud şi-a exprimat dorinţa de a intra în contact luna viitoare cu organizaţia similară din Coreea de Nord pentru a pregăti o reuniune a unor familii separate de Războiul din Coreea (1950-1953), au anunţat vineri autorităţile, transmite AFP.
Crucea Roşie Cluj construieşte prima bază naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă Filiala Cluj a Crucii Roşii a iniţiat construirea primei baze din România de pregătire pentru prim-ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă.
Coreea de Sud: 19 morţi din cauza infectării cu coronavirusul MERS Coreea de Sud a anunţat marţi trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanţul provizoriu al epidemiei la 19 morţi în această ţară care deţine locul patru în topul economic din Asia, informează AFP.