Cele mai citite
 


Olguţa Vasilescu: PSD cere imperativ Guvernului să deblocheze posturile din sănătate
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PSD cere imperativ Guvernului Boc să deblocheze posturile din sistemul sanitar, angajaţii din sănătate nefiind bugetari, ci plătiţi din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, senatorul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu, purtător de cuvânt al Departamentelor PSD.
'Angajaţii din sănătate nu sunt bugetari, deci nu se susţine ideea (premierului Emil Boc - n.r.) că legal se deblochează unu din şapte posturi. Ei sunt plătiţi de casele judeţene de sănătate, din contribuţia noastră, a tuturor, tocmai pentru a avea servicii de sănătate de calitate. Nu înţelegem nici reacţia domnului ministru, care nu se prevalează deloc de acest lucru', a afirmat senatorul PSD.
Lia Olguţa Vasilescu a subliniat că numărul de medici şi de asistente la mia de locuitori este mult sub normative şi, în plus, concluziile unui sondaj, realizat de specialiştii Departamentului de Sănătate al PSD, relevă faptul că 'niciun medic din România nu vrea să lucreze în România, în sistemul sanitar, în mediul rural'.
'Întrebăm câte tragedii mai trebuie să se întâmple zilnic în România din cauza absenţei personalului de specialitate, a lipsei medicamentelor, a condiţiilor precare din spitale pentru ca domnii Boc şi Cseke să înţeleagă că este nevoie de finanţare în sistem?', a spus senatorul social-democrat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Dr. Radu Deac: Asigurările private de sănătate, o alternativă fericită în sistemul sanitar românesc Patronatul Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR) are o strategie pentru înfiinţarea unui sistem privat de asigurări de sănătate, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, preşedintele organizaţiei, prof. univ. dr. Radu Deac.
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat: Voi face o interpelare primului ministru în cazul Promex Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că va face o interpelare la premierul Emil Boc, în cazul Promex Brăila, unde mii de pensionari ai acestei societăţi sunt nevoiţi să plătească sute de lei datorii la Casa de Asigurări de Sănătate, din...
Emil Boc: Sunt convins că vor exista resurse în Coaliţie pentru retrimiterea OUG 107/2010 la comisie Premierul Emil Boc s-a declarat convins, miercuri, că vor exista resurse la nivelul Coaliţiei de guvernare astfel încât Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%, să fie retrimisă la comisie.
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...