Cele mai citite
 


Olt: Medicii refuză să lucreze în centrele de permanenţă
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Adela Bobeş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că din cele nouă centre de permanenţă din judeţ funcţionează numai două, la Dobroteasa şi Brastavăţu, din cauză că medicii de familie refuză să lucreze în aceste instituţii.
Adela Bobeş a spus că printre motivele pentru care medicii nu vor să facă gărzi pentru a asigura asistenţa medicală non stop sunt lipsa fondurilor, distanţa mare dintre domiciliile lor şi centrele de permanenţă sau faptul că deja lucrează la o altă unitate sanitară.
'Medicii de familie din zonele cu centre de permanenţă nu au răspuns solicitărilor noastre de a asigura asistenţă medicală în respectivele centre, după ce în anii anteriori au fost probleme cu plata serviciilor prestate de ei. Pentru ca centrele să funcţioneze este nevoie pentru acoperirea gărzilor de medici specialişti în medicină de familie, care să aibă contracte de servicii medicale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS). S-a încercat de mai multe ori atragerea medicilor şi se va continua organizarea unor întâlniri între reprezentanţii DSP, CAS şi primării pentru a-i convinge pe medici să facă gărzi în centrele de permanenţă'', a menţionat Adela Bobeş.
Directorul DSP Olt a explicat că în oraşul Potcoava primarul a solicitat redeschiderea centrului de permanenţă care a funcţionat până anul trecut, dar medicii din zonă acceptă să lucreze acolo numai cu condiţia asigurării pazei pe timpul nopţii de către forţele de ordine.
'Medicii au spus că sunt dispuşi să asigure asistenţă pe timpul nopţii la Potcoava numai dacă vor avea pază. Ne-au relatat mai multe incidente petrecute în timpul nopţii şi acum se tem pentru siguranţa lor. Dacă autorităţile locale reuşesc să rezolve problema pazei acolo s-ar putea redeschide şi centrul', a mai arătat Adela Bobeş.
Acesta a spus că mai sunt centre de permanenţă închise la Piatra-Olt şi Cungrea, deşi sunt foarte bine dotate cu aparatură medicală.
'Pentru Piatra-Olt nu avem medici de familie specialişti care să aibă contracte cu CAS, deşi sunt câţiva medici tineri care au solicitat să lucreze acolo, iar la Cungrea medicii din zonă asigură gărzile dintr-o localitate apropiată, Dobroteasa şi din alte zone, de la distanţe mari, medicii refuză să vină', a mai afirmat şefa DSP Olt.
Adela Bobeş a subliniat că DSP va continua să organizeze întâlniri cu medicii de familie pentru a-i convinge să asigure asistenţă în centrele de permanenţă în vederea redeschiderii acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Suceava: Buget pentru servicii medicale şi medicamente în anul în curs cu 19% mai mare decât în 2015 Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Cristi Bleorţu, a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în anul în curs bugetul total pentru servicii, dispozitive medicale şi medicamente este de peste 398 milioane de lei, fiind cu aproape 19% mai mare decât cel alocat la contractare...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
CAS Mureş: Majoritatea medicilor de familie refuză să distribuie cardurile de sănătate invocând că nu vor să devină poştaşi Directorul de Relaţii Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, Rodica Biro, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că majoritatea medicilor de familie refuză să preia cardurile de sănătate care nu au putut fi distribuite de Poşta Română, invocând faptul că nu vor să devină poştaşi...