Cele mai citite
 


Emil Boc: Despre deblocarea posturilor vom discuta în septembrie
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii.
'Vom discuta în septembrie, aşa cum am declarat. Nu mai revin de fiecare dată cu această declaraţie', a spus Emil Boc.
El a reiterat că va fi făcută o analiză în Guvern, iar în luna septembrie se va lua o decizie.
'Vom face analiza în Guvern şi, în septembrie, vom decide, aşa cum am anunţat. Până la analiză nu mai fac declaraţii suplimentare', a spus Emil Boc.
Primul-ministru Emil Boc declara, marţi, că Guvernul are în vedere prioritizarea angajărilor în sănătate, însă, în acest moment, doar pe posturile libere potrivit reglementărilor anterioare care prevăd angajarea unei persoane atunci când sunt şapte posturi libere în sistemul bugetar.
Boc menţiona că a cerut în Guvern o evaluare privind posibilitatea angajărilor în sănătate, însă în baza prevederilor legale actuale. Totodată, el a precizat că nu se opune angajărilor în sănătate, dar cu condiţia ca acestea să se facă potrivit legislaţiei curente, care limitează ocuparea în sistemul bugetar, urmând ca în luna septembrie să se evalueze necesarul de resurse umane în sistemul de sănătate.
'Am cerut să se facă o evaluare per sistem şi să se vadă în urma aplicării prevederii legale a angajării unu din şapte câte posturi sunt disponibile, să se acorde cu prioritate acolo unde sunt probleme în sistem, iar, după aceea vom discuta, în urma finalizării procesului de restructurare în luna septembrie ce resurse umane putem avea. Pentru că nu poţi, pe de-o parte, să faci restructurare şi, pe de altă parte,m să faci angajări în acelaşi timp. Trebuie să faci analize obiective pentru a lua decizii corecte şi fundamentate pe dată', a spus premierul.
Şeful Executivului s-a aflat joi, la Sibiu, pentru a inspecta stadiul lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului, lucrare începută în urmă cu şase ani şi care va fi terminată, conform lui Emil Boc, peste patru luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul va discuta despre deblocarea posturilor în septembrie Prim-ministrul Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu (nord-vest de Bucureşti), că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii.
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Premierul Boc spune că a dat prioritate bugetară Justiţiei, în faţa Sănătăţii şi Educaţiei Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, că a "fost o bătălie" în Guvern pentru a da prioritate Justiţiei în faţa Educaţiei şi Sănătăţii, în proiecţiile bugetare cuprinse în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2012-2014.
Guvernul poate discuta prioritizarea angajărilor în sănătate Guvernul poate discuta prioritizarea angajărilor în sănătate, însă, în acest moment, doar pe posturile libere potrivit reglementărilor anterioare care prevăd angajarea unei persoane atunci când sunt şapte posturi libere în sistemul bugetar, a declarat, marţi, prim-ministrul Emil Boc.
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
Emil Boc: Programul de restructurare a spitalelor trebuie dus până la capăt Şeful Executiv, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, în judeţul Hunedoara, că înţelege nemulţumirile oamenilor legate de închiderea unor spitale, dar a subliniat că 'această reformă este necesară' şi că 'trebuie făcută pentru a creşte calitatea serviciilor medicale în România şi pentru a fi sigur că, atunci...