Cele mai citite
 


Sprijin american şi de la BM, pentru refacerea secţiei de la Maternitatea Giuleşti
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit joi cu reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti şi cu cei ai Băncii Mondiale, care au propus variante de sprijin pentru Administraţia Spitatelor în procesul de refacere a secţiei afectate de incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi pentru îmbunătăţirea sistemului sanitar românesc.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti transmis AGERPRES, s-a stabilit de comun acord ca municipalitatea să pună la dispoziţia părţii americane, în următoarele zile, informaţiile detaliate privind reconstrucţia secţiei de terapie intensivă de la Maternitatea Giuleşti pentru a se identifica modalitatea concretă de acordare a sprijinului.
Ambasada SUA şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi acest ajutor, prin elaborarea unor proceduri de securitate la nivelul tuturor instituţiilor municipale, pornind de la experienţa consistentă pe care o au în acest domeniu.
Pe de altă parte, reprezentanţii Băncii Mondiale au propus o evaluare a sistemului sanitar, nu doar la nivelul Bucureştiului, ci la nivelul întregii ţări, printr-un proiect de restructurare tehnico-economică a acestui domeniu. Ei au propus ajustări în furnizarea serviciilor, care, potrivit raportului prezentat de Banca Mondială, ar trebui să includă raţionalizarea serviciilor medicale spitaliceşti şi a serviciilor ambulatorii, articularea reţelelor de servicii de sănătate, reglementarea adecvată, de la ghiduri clinice, la norme de acreditare şi căi de îngrijire, centre de diagnostic şi tratament ambulatoriu de înaltă rezoluţie pentru servicii cu 'frecvenţă ridicată şi costuri mici'.
Primarul general al Capitalei a mulţumit ambasadorului SUA la Bucureşti şi reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru prietenia arătată în mod constant, subliniind importanţa unor asemenea gesturi, în astfel de momente dificile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu a verificat începerea lucrărilor la Maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat luni, pentru scurt timp, începerea lucrărilor de renovare a salonului de terapie intensivă pentru prematuri de la Maternitatea Giuleşti.
Maternitatea Giuleşti, pregătită să-şi reia activitatea Maternitatea Giuleşti se redeschide în cursul zilei de luni, după ce inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti îşi vor da acordul.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Mama unuia dintre bebeluşii morţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, audiată de procurori Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Mihaela Damian, mama unuia dintre nou-născuţii decedaţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, este audiată miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.