Cele mai citite
 


SUA: hrana găinilor a provocat contaminarea ouălor cu salmonella (autorităţi)
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hrana furnizată găinilor este la originea contaminării ouălor cu salmonella în cazul celor doi mari producători de ouă din Statele Unite ale Americii (SUA) care a dus deja la intoxicarea a 1.700 de persoane, au anunţat joi responsabilii sanitari federali, citaţi de AFP.
'Nu ştim dacă ingredientele din hrana destinată găinilor au ajuns contaminate sau dacă au fost contaminate la faţa locului', a declarat dr. Jeff Farrar, un responsabil al Agenţiei americane pentru medicamente şi produse alimentare, în cadrul unei conferinţe de presă.

'Asta urmează a fi stabilit în urma anchetei care se desfăşoară în prezent', a adăugat el, subliniind că acest tip de hrană nu a mai fost furnizat în alte zone ale ţării.

Hrana a mers la 'Wright County Eggs şi Hillandale Farms (cei doi producători în cauză pentru vânzarea de ouă contaminate cu salmonella) şi, din câte ştim în acest moment, nu a fost distribuită în altă parte', a adăugat dr. Farrar.

Circa 1.700 de persoane, conform ultimelor estimări, au contractat salmoneloză de la 1 mai după consumul de ouă proaspete contaminate cu salmonella, iar peste jumătate de miliard de ouă au fost retrase de la comercializare, cea mai drastică decizie de acest gen din istoria SUA.

Până în prezent numai producătorii Wright County Egg şi Hillandale Farms, ambii cu sediul în Iowa, au fost citaţi în acest scandal al ouălor contaminate cu salmonella. Mai multe zeci de mărci comercializate au fost afectate, ouăle contaminate fiind depistate în 22 de state.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 400 de milioane de ouă retrase de la comercializare în SUA, fiind suspecte de contaminare cu salmonella Unul dintre cei mari producători de ouă din Statele Unite ale Americii (SUA), în ale cărui uzine a fost depistată bacteria salmonella, a mărit joi numărul ouălor retrase din consum la 380 de milioane, relatează AFP.
Lupta împotriva obezităţii: Ouăle de ciocolată Kinder Surprise nu se vor mai putea vinde în Chile O legislaţie alimentară strictă a intrat de luni în vigoare în Chile pentru a lupta împotriva obezităţii, obligând producătorii să precizeze pe etichete conţinutul de zahăr sau de grăsimi saturate şi interzicând, printre altele, vânzarea de ouă de ciocolată Kinder Surprise, relatează AFP.
SUA intenţionează să liberalizeze vânzarea 'pilulei de a doua zi' Statele Unite ale Americii ar putea decide miercuri liberalizarea vânzării fără prescripţie medicală a 'pilulei de a doua zi' tinerelor fete sub 17 ani, o perspectivă care a stârnit îngrijorarea mediilor conservatoare, informează AFP.
SUA aprobă un medicament mult aşteptat împotriva hepatitei C Administraţia pentru Produse Alimentare şi Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat un medicament mult aşteptat împotriva hepatitei C care ar putea oferi un remediu mai rapid pentru milioanele de persoane infectate cu acest virus care afectează ficatul, informează sâmbătă Associated...
Proiecte dezvoltate de IBNA Baloteşti cu mediul privat:ouă îmbogăţite cu Omega 3 şi carne de porc cu conţinut redus de colesterol Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală - IBNA Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu sectorul privat, o serie de proiecte cu ajutorul cărora se pot obţine produse funcţionale, precum ouăle îmbogăţite cu acizi graşi Omega 3 sau carne...
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.