Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Documente medicale falsificate în cazul unor pensionări pe caz de boală
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O serie de documente medicale, cât şi semnături şi parafe ale unor medici au fost falsificate pentru obţinerea unor pensii pe caz de boală, Prefectura Dâmboviţa anunţând că va demara un control la Comisiile de Expertiză Medicală, după ce s-a descoperit un numărul mare de pensionări ilegale pe caz de boală înregistrate în municipiul Moreni, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota.
''Comisiile de Expertiză Medicală vor face obiectul unor ample acţiuni de control, având în vedere precedentul creat la Moreni. Potrivit unui raport transmis Instituţiei Prefectului de către Inspectoratul de Poliţie, au fost efectuate cercetări faţă de 1.988 de persoane care au fost pensionate medical la Comisia de Expertiză Medicală Moreni. Prejudiciul total adus bugetului asigurărilor sociale se ridică la suma de 24,2 milioane de lei, din care a fost recuperată, până la această dată, suma de 13,1 milioane de lei'', a precizat prefectul de Dâmboviţa.
Conform acestuia, în urma efectuării unui control de specialitate la Moreni, Compartimentul de audit intern al Casei Naţionale de Pensii a identificat alte 800 de persoane care au beneficiat ilegal de pensii, urmând să se calculeze prejudiciul şi în aceste cazuri.
''Grav este faptul că au fost falsificate atât documente medicale, cât şi semnături şi parafe ale unor medici şi, mai mult decât atât, s-au sustras documente de la persoane care urmau să fie pensionate legal. Dosarele au fost declinate în favoarea DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti'', a adăugat prefectul Iancu Caracota.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Întârzieri de doi ani la recalcularea pensiilor Casa de Pensii Dâmboviţa înregistrează întârzieri la prelucrarea dosarelor de recalculare a pensiei de până la doi ani, conducerea instituţiei punând această situaţie pe seama volumului mare de muncă al angajaţilor şi a problemelor de depozitare a actelor.
Bihor: Zece persoane din Serviciul de Expertiză Medicală al Casei de Pensii,prezentate la Tribunal pentru arestare preventivă Oradea, 18 iun/ Agerpres/- Cinci medici şi cinci asistenţi din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor au fost prezentaţi joi la Tribunalul Bihor, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, a declarat Alina...
Bihor: Percheziţii la Casa Judeţeană de Pensii pentru dare şi luare de mită Cele 36 de percheziţii efectuate miercuri, la Casa Judeţeană de Pensii Bihor, de mai multe echipaje de poliţie de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, însoţite de mascaţi, fac parte dintr-o anchetă ce vizează fapte de corupţie, respectiv dare şi luare de mită, în privinţa unor pensionări...
Vâlcea: Doi medici din Drăgăşani propuşi pentru arestare preventivă Doi dintre medicii suspectaţi de luare de mită şi reţinuţi marţi seară de către procurorii vâlceni în urma unor percheziţii la Spitalul Municipal din Drăgăşani au fost propuşi miercuri pentru arest preventiv de 30 de zile, informează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea,...
DNA: Două inculpate au fost trimise în judecată într-un dosar privind zeci de pensionări medicale frauduloase Daniela Victoriţa Pavel şi Vasila Laţiu au fost trimise în judecată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar privind fraude cu dosare de pensionare pe motive medicale.
Botoşani: Pensionari cu invaliditate, puşi să returneze pensiile Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a început procedurile de recuperare a pensiilor plătite necuvenit de la bugetul asigurărilor de stat unui număr de 32 de pensionari cu grad de invaliditate II, care au obţinut venituri şi din alte surse, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv...