Cele mai citite
 


Cornee artificiale pentru recăpătarea parţială a vederii
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Se pare că implanturile de cornee fabricate în laborator şi-au dovedit eficienţa: la mai mulţi pacienţi care nu vedeau bine s-a îmbunătăţit acuitatea vizuală după implantarea de cornee artificiale, informează site-ul maxisciences.com.
Alterarea corneei poate determina, în unele cazuri, orbirea. Cauzele sunt diverse: genetică, chirurgicală, arsură, infecţie sau chimioterapie. Zece milioane de persoane din lumea întreagă suferă de acest tip de afecţiune. Un transplant de cornee umană permite unora, chiar dacă există multe cazuri de respingere, să-şi îmbunătăţească vederea, însă lipsa donatorilor este acută.

Până acum, încercările de a dezvolta o cornee artificială nu a dat rezultate satisfăcătoare. Revista americană 'Science Transnational Medicine' arată totuşi că au apărut rezultate încurajatoare - cornee biosintetice la fel de performante ca cele naturale, provenite din donaţii. Însă experimentul a fost efectuat doar pe 112 pacienţi, iar rata de reuşită a fost de 76,6%. Prin urmare, vor fi necesare noi cercetări pentru a confirma calităţile acestor implanturi de cornee artificială, pe un număr mai mare de persoane afectate şi pe o perioadă mai lungă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primul transplant de cornee artificială din ţară Dr. Norbert Czumbel a efectuat joi, la Clinica privată de oftalmologie din Oradea, în premieră naţională, un transplant de cornee artificială la un pacient în vârstă de 51 de ani, folosind cornee AlphaCor, elaborată pentru înlocuirea corneei sacrificate sau grav bolnave.
Transplant de cornee la Spitalul Militar Două intervenţii chirurgicale de transplant de cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală au avut loc marţi, la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".
Un chinez şi-a recuperat vederea după un transplant de cornee de la porc Un adolescent chinez şi-a recuperat vederea după ce s-a supus unui transplant de cornee prelevată de la porc în provincia Canton (sudul ţării), informează vineri ziarul local Southern Metropolis Daily, citat de EFE.
Spitalul Militar: 79 de transplanturi de cornee efectuate anul trecut; 315 pacienţi - pe lista de aşteptare Un număr de 79 de transplanturi de cornee au fost realizate de medicii Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'' (SUUMC) în anul 2015 şi au fost făcute 40 de prelevări de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală.
Clinica de Oftalmologie a Spitalului Militar - 65 de transplanturi de cornee de la începutul anului Echipele medicale din Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' (SUUMC) au efectuat 65 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee de la începutul acestui an.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...