Cele mai citite
 


Medicii nu garantează securitatea actului medical, din cauza lipsei personalului
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul Democratic al Medicilor 'Prof. Dr. Ioan Cantacuzino' îşi manifestă profunda îngrijorare faţă de decizia premierului Emil Boc de a nu debloca posturile din sistemul sanitar şi atrage atenţia că, în situaţia dată, cadrele medicale nu pot garanta securitatea actului medical în România.
'Am atras atenţia de nenumărate ori asupra riscurilor determinate de numărul insuficient de cadre medicale din sistem. Dorim să subliniem cu toată fermitatea şi răspunderea că, în aceste condiţii, nu putem garanta securitatea actului medical din România. În ultimul timp am fost martorii unor tragedii greu de imaginat pentru sistemele sanitare europene ale secolului XXI. Ne temem pentru viaţa pacienţilor noştri aflaţi în pericol oricând datorită condiţiilor din spitale pe care le cunoaştem cu toţii', se menţionează într-un comunicat al sindicatului, remis vineri AGERPRES.
Medicii atrag atenţia că politica de a descoperi ţapi ispăşitori, ignorând cu bună ştiinţă carenţele majore de organizare ale sistemului medical românesc, nu fac altceva decât să conducă în derizoriu dezbaterea fundamentală pe care ar trebui să o avem asupra acestui subiect.
'În acest context, suntem sideraţi de modul în care evoluează ancheta în cazul Giuleşti, care, până în prezent, a decis arestul preventiv pentru ucidere din culpă doar al unei asistente, care nu era răspunzătoare nici de mentenanţa sistemelor electrice, nici de lipsa de personal din secţia respectivă şi nici de absenţa unui set oficial de proceduri practice pentru situaţii excepţionale. Nu dorim ca prin afirmaţia de mai sus să se înţeleagă că personalul medical este deasupra judecăţii în general, ci doar că dorim ca ancheta să se extindă asupra tuturor factorilor răspunzători de tragedia de la Maternitatea Giuleşti', se mai menţionează în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicatul medicilor, îngrijorat faţă de decizia de a nu debloca posturile din sistem Sindicatul Democratic al Medicilor ''Prof. Dr. Ioan Cantacuzino'' îşi manifestă profunda îngrijorare faţă de nedeblocarea posturilor din sistemul sanitar, se arată într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Moţiunea simplă a USL pe sănătate: În România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze Parlamentarii Uniunii Social Liberale (USL) susţin, în textul moţiunii simple privind sănătatea, depusă luni la Camera Deptaţilor şi intitulată 'Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", că "în România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze" şi de aceea toţi responsabilii...