Cele mai citite
 


Legislaţia de obţinere a permisului auto este mai flexibilă, susţin ONG-urile
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 aug /Agerpres/ - Reprezentanţii mai multor organizaţii au susţinut, vineri, în cadrul unei mese rotunde organizate de Ministerul Sănătăţii, că ordinul privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aflat în prezent în dezbatere publică, este mai flexibil.
Totodată, organizaţiile afirmă că prin acest proiect de ordin va fi mai mare numărul celor care vor lua permisul.
Medicul orelist Mardiros Gabriel, reprezentantul cabinetelor medicale grupate Nicolina Iaşi, a criticat faptul că potrivit ordinului MS nu se va mai face controlul ORL şi, de asemenea, ordinul este mai permisiv pentru cei care au afecţiuni oculare.
'Baremul privind obţinerea permisului auto este mai lax. Din punctul meu de vedere, nu este bine. Ar trebui introdus controlul medical obligatoriu şi la reînnoirea permisului auto înainte de expirarea acestuia', a spus medicul.
Reprezentantul Serviciului Permise Auto din MAI, Boşman Gino Theodor, a spus că una din probleme este lipsa comunităţii medicale autorizate pentru eliberarea avizelor medicale în vederea obţinerii permisului auto.
La rândul său, reprezentantul APADOR-CH, Nicoleta Andreescu, a afirmat că din ordinul MS nu reiese că este obligatoriu controlul medical şi nu sunt precizate unităţile medicale care eliberează vize pentru permisul auto.
Reprezentantul organizaţiei Aliat, Eugen Hristu, consideră că textul ordinului va aduce prejudicii nu numai persoanelor care sunt dependente de alcool, ci şi societăţii.
El a criticat faptul că în România Guvernul nu plăteşte pentru tratamentul alcoolicilor, susţinând că nu există nicio formare pentru medici care să trateze consumul de alcool.
Reprezentanta Ministerului Sănătăţii, Constantina Albu, a arătat că în România 36% din populaţie are permis de conducere şi doar 21% îl foloseşte.
Potrivit acesteia, la grupa de vârstă 16-24 de ani, rata mortalităţii este cauzată de accidente rutiere, cele mai multe provocate din cauza consumului de alcool.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Corina Creţu: Pe 23 mai revin la Bucureşti pentru o discuţie, alături de BM, cu autorităţile pe tema spitalelor regionale Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a declarat că pe 23 mai se va reîntoarce în România într-o nouă misiune de lucru, în cadrul căreia, alături de Banca Mondială, va organiza o întâlnire comună cu toţi actorii instituţionali implicaţi în gestionarea proiectelor privind construcţia...
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
Terapia intensivă va beneficia de 900 de medici specializaţi în pediatrie, la încheierea unui proiect de cooperare româno-elveţian Terapia intensivă din România va beneficia de 900 de medici specializaţi în pediatrie, în urma pregătirii în cadrul unui program de cooperare româno-elveţian, ale cărui rezultate au fost prezentate miercuri, într-o conferinţă de presă.