Cele mai citite
 


Galaţi: Avertismente şi sancţiuni date de IJSU spitalelor
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 27 aug /Agerpres/ - Lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au aplicat avertismente şi sancţiuni şi au dispus remedierea neregulilor constatate, după terminarea controlului specific în unităţile sanitare gălăţene, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, lt. Eugen Chiriţă.
Potrivit acestuia, controlul a vizat verificarea modului în care se aplică, în unităţile sanitare gălăţene, legislaţia privind prevenirea şi stingerea incendiilor, după evenimentele nefericite de la Maternitatea Giuleşti.
În urma verificărilor, la Spitalul Judeţean Galaţi s-a descoperit că stingătoarele erau expirate de trei ani şi s-a luat decizia achiziţionării de urgenţă a 50 de stingătoare noi. De altfel, controalele pompierilor au fost făcute mai degrabă pentru rezolvarea deficienţelor şi mai puţin pentru aplicarea de sancţiuni, unica amendă, de 1.000 lei, fiind aplicată unui angajat al Spitalului Judeţean.
Controalele au mai scos la iveală că, în Spitalul de Psihiatrie 'Elena Doamna' din Galaţi, extinctoarele se află doar în cabinetele medicilor şi în camera de gardă.
Cele mai multe probleme s-au descoperit la Spitalul TBC, unde hidranţii nu aveau asigurate rezervele de apă, uşile de acces nu se deschideau spre exterior, acoperişul prezenta risc de incendiu, motive pentru care Consiliul Judeţean Galaţi, administratorul spitalului, a primit avertisment.
Verificările s-au finalizat, vineri, cu Maternitatea 'Buna Vestire' din Galaţi, instituţie care, în urma unui control similar, desfăşurat la începutul anului, a fost amendată cu 2.500 de lei. În urma controlului s-a constatat că lucrurile s-au remediat.
Potrivit lui Eugen Chiriţă, singura neregulă majoră constatată a fost sistemul electric al unui pavilion de la maternitate, sistem la fel de vechi, precum şi clădirea - de peste 30 de ani. Deşi încă funcţionează, sistemul electric este depăşit fizic şi moral, motiv pentru care s-a dispus înlocuirea acestuia de urgenţă. De altfel, lucrările vor demara chiar de luni, au dat asigurări responsabilii maternităţii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Sancţiuni aplicate de ISU la Spitalul Judeţean Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi 'Sf. Aposol Andrei' a fost amendat cu 1.000 lei, iar alţi doi salariaţi au primit avertismente, în urma acţiunii de verificare a modului în care se aplică, în unităţile sanitare gălăţene, legislaţia privind prevenirea şi stingerea incendiilor, a declarat...
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Galaţi: Peste 40 de tineri au ajuns la urgenţe, în ultimele două săptămâni, după ce au consumat substanţe necunoscute Peste 40 de tineri au ajuns, în ultimele două săptămâni, la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, după ce au consumat substanţe necunoscute.
Galaţi: Trei spitale amendate în urma controalelor pe linia infecţiilor nosocomiale Trei spitale din judeţul Galaţi au fost amendate cu suma totală de peste 11.000 lei în urma controalelor încrucişate efectuate în luna aprilie de reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică din Suceava şi Călăraşi, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin...
Galaţi: Peste 160 de persoane au ajuns la ortopedie din cauza poleiului Peste 160 de persoane au ajuns de la camera de gardă la secţia de ortopedie a Spitalului de Urgenţă Galaţi în ultimele 24 de ore, de când poleiul a transformat străzile în adevărate capcane de gheaţă, a declarat, vineri, Cătălin Ţâmpău, medic UPU Smurd la Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.