Cele mai citite
 


Audierile în cazul maternităţii Giuleşti continuă la Parchet
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au continuat, vineri, audierile în cazul tragediei de la maternitatea Giuleşti, fiind chemaţi la Parchet părinţii a doi dintre bebeluşii decedaţi în incendiu.
Părinţii au declarat că se vor constitui parte civilă în dosar, fără să precizeze ce sumă vor cere ca despăgubire într-un eventual proces.
Audierile continuă la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului, unde au fost chemate colege ale asistentei Florentina Cârstea, responsabilă în ziua tragediei pe salonul ATI.
De asemenea, la sediul Parchetului General este audiat şeful Serviciului Tehnic al maternităţii Giuleşti, Vasile Dima.
Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au decis, pe 25 august, arestarea pentru 29 de zile a asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise şi a durat aproximativ o oră.
După dezbateri, avocatul asistentei, Simona Pârvu, a declarat că nu a fost prima dată când Florentina Cârstea a părăsit salonul unde se găseau bebeluşii, aceasta fiind chemată în nenumărate rânduri de către medici în alte saloane.
În plus, avocatul a arătat că Florentina Cârstea nu trebuia să fie singură în salon, deoarece, potrivit fişei postului, ar fi fost necesar să aibă în subordine două asistente debutante şi una sau două infirmiere.
Florentina Cârstea a fost reţinută pe 23 august, pentru 24 de ore, anchetatorii susţinând că se impune arestarea ei deoarece a părăsit în mod nejustificat salonul de la terapie intensivă, unde s-a produs tragedia care a dus la moartea a cinci nou-născuţi.
Pe de altă parte, procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunţat, pe 25 august, începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.
Iacob a precizat că, dacă spitalul va fi trimis în judecată, unitatea medicală riscă chiar desfiinţarea, însă această măsură poate fi luată numai de către instanţă.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti din 16 august s-a soldat cu cinci nou-născuţi care şi-au pierdut viaţa, iar alţi şase sunt, în continuare, în stare gravă, dar stabilă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Procesul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, amânat pentru 16 aprilie Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au amânat, miercuri, pentru 16 aprilie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.