Cele mai citite
 


Nouă substanţă cu efecte benefice împotriva cicatricelor postoperatorii
miercuri, 15 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Londra, 15 apr /Agerpres/ - Oamenii de ştiinţă au obţinut o nouă substanţă a cărei injectare în ţesuturile moi poate preveni rămânerea unor cicatrice inestetice după intervenţii chirurgicale, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Această substanţă trebuie injectată în piele atât înainte cât şi după intervenţia chirurgicală. Noul medicament se numeşte avotermin şi este conceput pe baza unei molecule speciale cunoscută drept "factor de creştere beta3", moleculă ce trimite semnale la nivel intercelular, făcând celulele de colagen (componente cheie ale pielii) să se unească mai eficient după o intervenţie chirurgicală.

Acest nou produs farmaceutic ar putea fi folosit şi în cazul pacienţilor care au suferit desfigurări sau mutilări.

Coordonatorul studiului care a dus la această descoperire, prof. Mark Ferguson, de la Universitatea din Manchester, susţine că medicamentul avotermin acţionează foarte eficient împotriva cicatricelor. "Am identificat o serie de diferenţe substanţiale în repartizarea celulelor de colagen în cazul participanţilor la studiu. La cei trataţi cu avotermin, pielea din locurile cicatrizate are un aspect şi o structură foarte apropiată de pielea normală", a declarat el. AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Risc sporit de sinucideri la persoanele obeze care au suferit o intervenţie chirugicală bariatrică (studiu) Persoanele obeze care au suferit o intervenţie chirurgicală bariatrică pentru a pierde din greutate prezintă un risc cu 50% mai mare de a avea tentativă de suicid decât înainte de intervenţie, conform unui studiu publicat miercuri în revista medicală americană 'JAMA Surgery', informează agenţia France...
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...