Cele mai citite
 


Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează un comunicat al Parchetului General.
Procurorii au dispus vineri începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.
Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, fiind înaintată Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti propunere de arestare preventivă pe numele acestuia.
'Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de şef al Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. Dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului. Astfel, nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică şi, de asemenea, nu a luat măsuri pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare', se arată în comunicat.
Potrivit PÎCCJ, consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase, la care se adaugă afectarea bunului mers al spitalului şi producerea de pagube materiale.
În cazul Maternităţii Giuleşti, asistenta Florentina Cîrstea, care trebuia să aibă grijă de nou-născuţii din Secţia de terapie intensivă, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii a Judecătoriei sectorului 6.
Ea este acuzată de procurori de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, anchetatorii susţinând că se impune arestarea ei deoarece a părăsit în mod nejustificat salonul de la terapie intensivă, unde s-a produs tragedia care a dus la moartea a cinci nou-născuţi.
''Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că învinuita, angajată a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'prof. dr. Panait Sârbu' nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de terapie intensivă. Prin faptul că a părăsit în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor. Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase'', susţinea Parch etului General într-un comunicat.
În acest dosar, procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunţat miercuri începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.
Procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva spitalului având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
Acesta a fost cel de-al doilea caz în care procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva unui spital, după ce anul trecut un asemenea dosar a fost deschis împotriva Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf. Ioan'. Un bebeluş a suferit atunci arsuri pe 20% din suprafaţa corpului în timp ce se afla într-un incubator de la Maternitatea Bucur.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
UPDATE Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată marţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din 16 august...
Asistenta de la Maternitatea Giuleşti, audiată de procurori Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti a fost audiată miercuri de procurorii Parchetului General în dosarul în care este cercetată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.