Cele mai citite
 


24.144 declaraţii de asigurare depuse la CNPAS, până joi
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casele teritoriale de pensii au înregistrat, până joi, 26 august, un număr de 24.144 declaraţii de asigurare, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale.
Cele mai multe declaraţii au fost depuse în judeţele Cluj - 4.029 şi Constanţa - 3.482, urmate de municipiul Bucureşti - 3.416 şi judeţele Timiş - 1.791 şi Prahova - 1.356.
Casele teritoriale de pensii au luat măsuri de suplimentare a numărului de ghişee de primire a declaraţiilor de asigurare, iar programul de lucru a fost prelungit.
Conform normelor metodologice la modificările aduse Codului fiscal, adoptate de Guvern la începutul lunii august, persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, au obligaţia de a depune câte o declaraţie privind asigurarea în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor pentru şomaj, respectiv de a încheia contracte de asigurare în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Contribuţia de asigurări sociale de pensie este de 10,5 la sută din venitul brut, cea de şomaj - 0,5 la sută, iar cea de sănătate - 5,5 la sută.
Declaraţiile de asigurare se depun o singură dată, până pe 25 a lunii pentru luna anterioară în care s-au realizat veniturile de natură profesională, la casa teritorială de pensii şi, după caz, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau de reşedinţă a persoanelor asigurate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANOFM: 46.450 declaraţii pentru şomaj depuse până joi Un număr de 46.450 declaraţii privind asigurarea în sistemul asigurărilor pentru şomaj a persoanelor fizice care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, au fost depuse, până în prezent, la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi la Agenţia Municipală pentru...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
ANOFM: Peste 6.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 3 - 9 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.169 locuri de muncă vacante pentru perioada 3 - 9 februarie, cu 2.208 mai puţine decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 8.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 27 ianuarie - 2 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 8.377 locuri de muncă vacante pentru perioada 27 ianuarie - 2 februarie, cu 595 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Numărul locurilor de muncă vacante, în scădere cu aproape 400 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 12 - 19 aprilie 2012, un număr de 9.978 locuri de muncă vacante, cu aproape 400 mai puţine decât în săptămâna precedentă, conform unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.