Cele mai citite
 


Peste 400 de cabinete medicale şcolare în Capitală
sâmbătă, 28 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 410 cabinete şcolare de medicină generală, aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), funcţionează, în prezent, la nivelul grădiniţelor, şcolilor şi liceelor bucureştene, a declarat, vineri, primarul general Sorin Oprescu.
Potrivit acestuia, în şcoli şi licee funcţionează 147 de cabinete stomatologice şi 20 de cabinete de medicină generală, în instituţiile de învăţământ superior de stat există 21 de cabinete stomatologice, în aceste structuri lucrând aproximativ 800 de medici şi asistenţi medicali.
Edilul-şef a menţionat că dacă până la preluarea de către Administraţia spitalelor a serviciilor medicale din Bucureşti cele mai multe dintre aceste cabinete erau insuficient dotate, în prezent toate dispun de medicamente, materiale sanitare, instrumente stomatologice, precum şi de trusa de urgenţă indispensabilă unui cabinet şcolar.
'Vom continua programele de profilaxie şi educaţie medicală în unităţile de învăţământ', a spus Oprescu, într-o conferinţă de presă, menţionând că activitatea asistenţei medicale şcolare este preponderent preventivă şi antiepidemică.
Primarul general a admis că şi cabinetele medicale şcolare, aşa cum se întâmplă în întregul sistem sanitar, se confruntă cu lipsa de personal, în prezent, în această structură, existând un deficit de 27% din necesarul de cadre medicale.
'Deşi ideal ar fi ca în fiecare cabinet medical şcolar să existe un medic şi un asistent, în prezent avem numeroase cazuri în care acelaşi medic deserveşte, din cauza lipsei de personal, mai multe unităţi de învăţământ', a spus Oprescu.
El s-a pronunţat în favoarea unei modificări legislative prin care să fie reglementată această problemă, astfel încât actul medical din reţeaua şcolară să se poată desfăşura corespunzător.
Notare
Comentarii
www.bazmedical.ro. Va propune o gama completa de produse si consumabile medicale necesare desfasurarii activitatii in Spitale de Stat si Spitale Private, clinici private, cabinete medicale, medici si pacienti.

In magazinul nostru online de produse medicale veti gasi toate accesoriile absolut indispensabile desfasurarii eficiente a activitatii medicale: Halate medicale,Sonde medicale Seringi si ace seringa Spirt si dezinfectanti medicali.


Cautam sa acoperim toate necesitatile pentru activitatea dumneavoastrala. De aceea, va propunem o multitudine de produse din categoria noastra medicala: Branule,Cutii Deseuri Medicale,Electrozi Ekg,Hartie Ekg,Plasturi Si Leucoplast.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Avem bani pentru a asigura dotări minime în cabinetele medicale din şcolile bucureştene Toate cabinetele medicale din Bucureşti vor beneficia de dotări minime în valoare de aproximativ trei milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul general Sorin Oprescu.
Policlinică pentru elevi şi studenţi în Campusul din Regie Studenţii şi elevii din Bucureşti vor beneficia, de anul viitor, cel mai probabil din luna martie, de o policlinică în Campusul din Regie, cu cabinete de specialitate şi laboratoare de analize, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.
Tulcea: Deficit de asistenţi în reţeaua de cabinete medicale şcolare Aproximativ 20% din posturile de asistenţi medicali din cabinetele unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea sunt blocate de aproape doi ani, din cauza fondurilor insuficiente alocate reţelei de medicină şcolară, potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea, Ştefania...
RETROSPECTIVÃ - 2016, un an bogat în proteste sindicale; nemulţumiri în Educaţie, Sănătate, Energie, Administraţie şi la Poştă Anul 2016 a fost unul bogat în proteste ale sindicatelor, care au ieşit în stradă nemulţumite în primul rând de salarii şi de condiţiile de lucru. Pichetările, mitingurile, marşurile şi grevele generale au vizat domenii precum Educaţie, Sănătate, Energie, Administraţie dar şi sistemul penitenciar, Poliţia...
S.Oprescu: Unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar Unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, cele 425 de unităţi deţin autorizaţii de funcţionare şi numai 37 dintre ele au obligaţia să remedieze deficienţele constatate, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul general nemulţumit de ritmul de derularea a programului de reabilitare a şcolilor prin BEI Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, i-a asigurat miercuri pe directorii din învăţământul preuniversitar că va finaliza cele 102 şcoli din programul BEI, exprimându-şi totodată o serie de nemulţumiri legate de ritmul lent şi lipsa unor dotări şi utilităţi la unele dintre aceste unităţi de învăţământ...