Cele mai citite
 


Olt: Spitalul Slatina, dotat cu o linie nouă pentru chirurgia laparoscopică
vineri, 27 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 27 aug /Agerpres/ - Consiliul General al regiunii Loiret din Franţa a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina echipamente medicale de ultimă generaţie pentru intervenţii chirurgicale laparoscopice.
Consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Sârghie, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că donaţia francezilor, noua linie pentru intervenţii chirurgicale laparoscopice, este de ultimă generaţie şi are o valoare de aproximativ 100.000 de euro.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina există deja o linie laparoscopică, dar este veche, fiind adusă de o fundaţie belgiană în anul 2002. Şi atunci Slatina a fost printre primele oraşe din ţară unde se efectuau asemenea intervenţii chirurgicale. De atunci şi până în prezent la Slatina s-au făcut peste 1500 de intervenţii chirurgicale laparoscopice, în special colecistectomii. Intervenţiile chirurgicale laparoscopice sunt mai uşoare pentru pacienţi, care se refac mai rapid decât după o intervenţie chirugicală clasică, durerea postoperatorie este redusă, la fel şi perioada de spitalizare.
Judeţul Olt s-a înfrăţit, în anul 2007, cu regiunea franceză Loiret şi de atnunci au făcute mai multe vizite şi colaborări în diferite domenii, precum cultură, sănătate, agricultură. Regiunea Loiret a mai donat Spitalului Judeţean Slatina un laringoscop şi un microscop pentru secţiile ORL şi Laboratorul de Anatomie Patologică.
Francezii au donat şi cărţi şi a fost înfiinţată la Slatina o secţie a Bibliotecii Judeţene Olt cu peste 5000 de volume în limba franceză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Olt: Donaţie de aparatură medicală a Departamentului Loiret (Franţa) pentru Spitalul Slatina Consiliul General Loiret (Franţa) a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina echipamente medicale în valoare de peste 140.000 euro, aparatura fiind deja adusă la spitalul slătinean şi urmând a fi pusă în funcţiune în prima parte a anului viitor, cu sprijinul unor specialişti din Franţa.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a redus la jumătate costurile cu hrana pacienţilor Costurile cu hrana pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reduse la jumătate în luna ianuarie faţă de luna anterioară, după ce instituţia sanitară a renunţat la contractul cu o firmă privată ce asigura hrana şi a creat un bloc alimentar unde lucrează angajaţi ai spitalului care să...
Olt: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost reabilitat Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost reabilitat în totalitate şi până la sfârşitul anului viitor cele 26 de cabinete medicale din ambulatoriu vor fi complet echipate cu aparatură de ultimă generaţie.
Olt: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, cunoscut în plan naţional din cauza scandalurilor provocate de moartea unor pacienţi, funcţionează cu un deficit de 50 de medici şi nu are niciun specialist în Ortopedie infantilă.