Cele mai citite
 


Procesul şefului Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti începe vineri, la Judecătorie
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă vineri, începând cu ora 18,00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită emiterea unui mandat de arestare pe numele şefului Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, acuzat de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Şedinţa de judecată va avea loc cu uşile închise, presa neavând acces la dezbateri.
Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'prof. dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procurorii au dispus vineri începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.
Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, fiind înaintată Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti propunerea de arestare preventivă pe numele acestuia.
'Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de şef al Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'prof. dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului. Astfel, nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică şi, de asemenea, nu a luat măsuri pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare', se arată în comunicat.
Potrivit PÎCCJ, consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase, la care se adaugă afectarea bunului mers al spitalului şi producerea de pagube materiale.
În cazul Maternităţii Giuleşti, asistenta Florentina Cîrstea, care trebuia să aibă grijă de nou-născuţii din Secţia de terapie intensivă, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii a Judecătoriei sectorului 6.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Vasile Dima, şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, rămâne în libertate Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins joi recursul procurorilor şi au decis ca Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, să fie cercetat în continuare în stare de libertate, în dosarul în care este...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Medic de la Maternitatea Giuleşti, pus sub urmărire penală Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, vineri, începerea urmăririi penale împotriva medicului Adrian Ioan Toma, şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit...