Cele mai citite
 


Sindicatul medicilor, îngrijorat faţă de decizia de a nu debloca posturile din sistem
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul Democratic al Medicilor ''Prof. Dr. Ioan Cantacuzino'' îşi manifestă profunda îngrijorare faţă de nedeblocarea posturilor din sistemul sanitar, se arată într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.
'Am atras atenţia de nenumărate ori asupra riscurilor determinate de numărul insuficient de cadre medicale din sistem. Dorim să subliniem cu toată fermitatea şi răspunderea că în aceste condiţii nu putem garanta securitatea actului medical din România. În ultimul timp, am fost martorii unor tragedii greu de imaginat pentru sistemele sanitare europene ale secolului XXI. Ne temem pentru viaţa pacienţilor noştri aflaţi în pericol oricând din cauza condiţiilor din spitale pe care le cunoaştem cu toţii'', se arată în comunicat.
Totodată, reprezentanţii Sindicatului Democratic al Medicilor s-au declarat ''sideraţi'' de modul în care evoluează ancheta în cazul Giuleşti, menţionând că cercetările ar trebui să se extindă asupra tuturor factorilor răspunzători de tragedia de la Maternitate.
''Politica de a descoperi ţapi ispăşitori, ignorând cu bună ştiinţă carenţele majore de organizare ale sistemului medical românesc, nu fac altceva decât să conducă în derizoriu dezbaterea fundamentală pe care ar trebui să o avem asupra acestui subiect. În acest context, suntem sideraţi de modul în care evoluează ancheta în cazul Giuleşti, care până în prezent a decis arestul preventiv pentru ucidere din culpă doar al unei asistente care nu era răspunzătoare nici de mentenanţa sistemelor electrice, nici de lipsa de personal din secţia respectivă şi nici de absenţa unui set oficial de proceduri practice pentru situaţii excepţionale', se mai precizează în comunicat.
Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, pe 18 august, premierului Emil Boc deblocarea a mii de posturi în sectorul sanitar.
Cseke Attila a declarat, la Palatul Victoria, că a propus deblocarea acelor posturi care trebuie ocupate urgent, pentru a nu exista riscul nerespectării procedurilor medicale din lipsă de personal.
''Nu cred că în actuala situaţie economică vom putea debloca toate posturile în sistemul sanitar. Primul-ministru ne-a cerut să facem o analiză şi voi veni săptămâna viitoare cu numărul de posturi care este strict necesar, acolo unde lipsa de personal poate duce la nerespectarea procedurilor medicale. Este vorba despre mii de posturi', a declarat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii nu garantează securitatea actului medical, din cauza lipsei personalului Sindicatul Democratic al Medicilor 'Prof. Dr. Ioan Cantacuzino' îşi manifestă profunda îngrijorare faţă de decizia premierului Emil Boc de a nu debloca posturile din sistemul sanitar şi atrage atenţia că, în situaţia dată, cadrele medicale nu pot garanta securitatea actului medical în România.
Ministrul Sănătăţii a cerut deblocarea a mii de posturi în sectorul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, miercuri, premierului Emil Boc deblocarea a mii de posturi în sectorul sanitar, măsură care ar putea fi aprobată săptămâna viitoare.
Sibiu: Ministrul sănătăţii, nemulţumit de calitatea actului medical Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a criticat, vineri, la Sibiu, pe foştii miniştri ai Sănătăţii, calitatea actului medical din spitalele din România, care, conform acestuia este mai slabă decât în Germania şi Ungaria, ministrul acuzându-i şi pe mulţi medici de familie că se limitează să consulte pacienţii...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Ministrul Sănătăţii: Investigaţiile în cazurile copiilor infectaţi cu E-coli continuă; rezultatele prezentate de Cantacuzino, doar un fragment Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, la Bistriţa, că ancheta în cazul copiilor infectaţi cu bacteria E-coli nu este finalizată şi că rezultatele prezentate de Institutul Cantacuzino reprezintă "o mică fotografie din tot acest proces".
Ministrul Sănătăţii: Sute de posturi vor fi deblocate în sistemul sanitar până la sfârşitul anului Sute de posturi vor fi scoase la concurs în ultima parte a anului 2015, nu numai în unităţile de primiri urgenţe, ci şi în alte secţii, în funcţie de solicitările primite de la spitale, a anunţat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.