Cele mai citite
 


Prefectul vrea să relanseze proiectul 'Fabricat în Iaşi'
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul interimar Dragomir Tomaşeschi a anunţat, în cadrul şedinţei de vineri a Colegiului Prefectural Iaşi, că intenţionează să relanseze proiectul ''Fabricat în Iaşi'', lansat iniţial în parteneriat cu Asociaţia Junior Chamber Iaşi.
Dragomir Tomaşeschi a atras atenţia asupra importanţei promovării, susţinerii şi conştientizării sprijinirii agenţilor economici autohtoni în condiţiile scăderii producţiei interne şi a creşterii şomajului din judeţul Iaşi.
'Activităţile demarate de către Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi în cadrul acestui proiect constau în mobilizarea autorităţilor în a acţiona în sensul sprijinirii în găsirea modalităţilor de conştientizare a cumpărătorilor ieşeni pentru achiziţionarea cu precădere a bunurilor produse în Iaşi', a declarat prefectul.
Potrivit acestuia, alături de Asociaţia Junior Chamber Iaşi, pentru derularea proiectului vor colabora Direcţia Judeţeană pentru Agricultură, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie.
De asemenea, prefectul Dragomir Tomaşeschi a transmis către municipalitatea ieşeană o adresă prin care susţine necesitatea existenţei mai multor pieţe ţărăneşti şi solicită identificarea şi amenajarea unor astfel de spaţii în care agricultorul, fără intermediari, să îşi poată comercializa produsele.
Proiectul 'Fabricat în Iaşi' a fost lansat şi abandonat în urmă cu câţiva ani şi prevedea susţinerea mediului de afaceri local şi relansarea economică a judeţului, prin punerea în valoare a oportunităţilor economice oferite de oamenii de afaceri locali.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Braşov: Comandament judeţean pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei în perioada sărbătorilor de iarnă Echipe mixte alcătuite din inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vor desfăşura în perioada 2 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016 acţiuni de control în pieţe agroalimentare...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Iaşi: Nereguli depistate de autorităţi în privinţa programului 'Laptele şi cornul' Mai multe nereguli au fost depistate de autorităţile ieşene în timpul unor verificări efectuate în unităţile de învăţământ în urma unui ordin emis de Prefectului judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.
Olt: Proiect de învăţare a elevilor să deosebească hrana sănătoasă de cea nocivă Peste 400 de elevi din clasele primare şi gimnaziale au participat de la începerea anului şcolar şi până în prezent la "Lecţiile pentru sănătate", respectiv sesiuni de informare interactive privind alimentaţia sănătoasă şi normele de igienă, organizate la iniţiativa Prefecturii Olt în parteneriat cu...