Cele mai citite
 


Mocanu: Salariul minim de 640 de lei permite încadrarea în cheltuieliele bugetare
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariul minim de 640 de lei în sectorul bugetar permite încadrarea în anvelopa salarială pentru anul 2011, cât şi în ceea ce priveşte numărul de salariaţi în sectorul public, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ Valentin Mocanu.
Conform acordului cu Fondul Monetar Internaţional /FMI/, cheltuielile cu angajaţii în sectorul public nu trebuie să depăşească 39 miliarde lei în 2011, iar numărul bugetarilor nu trebuie să depăşească 1,290 milioane persoane.
'Vom continua să facem simulări, la cererea sindicatelor, şi pe un coeficient 1 (salariul minim în sectorul bugetar) de 675 lei şi 705 lei', a spus secretarul de stat în MMFPS.
Întrebat de jurnalişti despre scăderea salariilor în Sănătate pe noua grilă de salarizare, aşa cum atenţionau sindicatele din domeniu, Mocanu a spus că Sănătatea a beneficiat cel mai mult de majorări în urma evaluărilor specialiştilor care au realizat noua grilă de ierarhizare în sectorul bugetar şi care au considerat că în legea veche (330/2009) funcţiile din domeniul sănătăţii nu erau retribuite corespunzător.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Încercăm să reaşezăm puţin grila de salarizare pentru personalul medical Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat joi cu angajaţii din sistemul sanitar, aflaţi în a doua zi de proteste în faţa sediului ministerului, anunţând că se fac eforturi pentru o reaşezare graduală a grilei de salarizare.
Săndesc(MS): Propunem o nouă clasă de salarizare pentru studiile superioare cu durată mare şi specializare postuniversitară obligatorie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a anunţat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că ministerul a propus introducerea celei de-a şasea clase de salarizare, în care să fie cuprinşi cei cu studii superioare cu durată...
Liviu Pop: Suntem singurul stat din UE care angajează persoane necalificate în sistemul educaţional România este în momentul de faţă singurul stat din Uniunea Europeană care angajează persoane necalificate în sistemul educaţional, acest sector de activitate fiind de altfel unicul din ţara noastră unde sunt acceptaţi salariaţi necalificaţi, a declarat luni Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog...
Galaţi: Peste 200 de salariaţi de la Spitalul CFR au protestat în stradă în timpul grevei de avertisment Galaţi, 19 oct/Agerpres/- Peste 200 de angajaţi ai Spitalului CFR Galaţi au ieşit miercuri în stradă în timpul celor două ore de grevă de avertisment, nemulţumiţi de salariile mici şi de condiţiile de muncă.
Sindicatele din sănătate, nemulţumite de salarizarea unitară Poziţionarea salariilor pe grila unitară de salarizare trebuie recalculată deoarece salariu minim este adus la 705 lei, a declarat Adrian Bârea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sindicale Sanitas.
Guvern:Cheltuieli de 873 de milioane lei în 2016 şi 2,6 miliarde de lei în 2017,pentru măsurile privind salarizarea bugetarilor Cheltuielile bugetare estimate în 2016 pentru aplicarea noilor măsuri privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice sunt estimate la 873 milioane lei, iar pentru 2017 totalizează 2,6 miliarde lei, informează Executivul într-un comunicat remis AGERPRES.