Cele mai citite
 


Ialomiţa: Focar de rabie în Coşereni, din cauza unei pisici
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slobozia, 28 aug /Agerpres/ - În localitatea Coşereni a fost declarat focar de rabie, după ce o pisică, care prezenta semne evidente de agresivitate, a pătruns într-o gospodărie şi l-a muşcat pe proprietarul acesteia.
Ulterior, acesta a omorât-o şi a sesizat medicul veterinar în vederea recoltării de probe, persoana agresată fiind trimisă către Centrul Antirabic Colentina Bucureşti.
În urma examenului virusologic pentru rabie, boala a fost confirmată.
Având în vedere faptul că rabia face parte din cadrul bolilor carantinabile de gradul III, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa a dispus măsuri de supraveghere a animalelor din speciile receptive, de catagrafiere a câinilor şi pisicilor din localitatea Coşereni, vaccinarea obligatorie a carnasierelor nevaccinate sau aflate la limita protecţiei imunologice şi vaccinarea antirabică a tuturor animalelor receptive (carnasiere, bovine, ovine, caprine, suine, ecvine) în exploataţia unde s-a depistat rabia.
Potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, de DSVSA Ialomiţa, ''se va trece urgent, şi în mod obligatoriu, la strângerea câinilor fără stăpân şi amenajarea din fonduri proprii a adăposturilor pentru aceştia, (...) toţi câinii prinşi vor fi examinaţi clinic de medicul veterinar, iar cei suspecţi de a fi contaminaţi (prezintă muşcături şi/sau zgârieturi), precum şi cei cu semne clinice de boală vor fi eutanasiaţi. Ceilalţi câini clinic sănătoşi vor fi vaccinaţi antirabic şi ţinuţi sub observaţie 14-21 zile, apoi sterilizaţi'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Focar de rabie din cauza unei pisici Medicii veterinari tulceni au declarat miercuri focar de rabie în localitatea Beştepe, din cauza unei pisici cu un comportament agresiv.
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.
Mureş: În premieră, nu s-a semnalat niciun focar de rabie pe parcursul anului trecut în judeţ Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în premieră în ultimii ani, pe raza judeţului nu a fost semnalat niciun focar de rabie în anul 2015, iar aceasta s-ar datora campaniilor de vaccinare antirabică...
Tulcea: Focar de rabie într-o localitate din Delta Dunării Medicii sanitar-veterinari au depistat un focar de rabie în satul Cardon din comuna CA Rosetti din Delta Dunării, până în momentul de faţă nicio persoane din zonă nefiind însă diagnosticată cu această boală.
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Argeş: Focar de rabie în nordul judeţului, după depistarea virusului turbării la o vacă Autorităţile sanitar-veterinare au identificat un focar de rabie în comuna Nucşoara din nordul judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o bovină care fusese muşcată de o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.