Cele mai citite
 


În Brazilia, 49% din populaţia adultă este supraponderală (ministru)
sâmbătă, 28 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brasilia, 28 aug /Agerpres/ - În Brazilia, 49% dintre oamenii cu vârste de peste 20 de ani sunt supraponderali, ceea ce este 'îngrijorător', a declarat vineri ministrul sănătăţii, Jose Temporao, citat de AFP.
'Rata celor care au peste greutatea admisă este îngrijorătoare. Dacă nu schimbăm asta acum, în zece ani vom avea aceleaşi probleme ca şi SUA cu obezitatea', a declarat ministrul cu prilejul prezentării rezultatelor unui studiu al Institutului brazilian de geografie şi statistici (IBGE).

Potrivit lui Jose Temporao, în cursul ultimilor şase ani rata obezităţii în Brazilia a crescut cu un procent pe an.

În ultimii 30 de ani, rata persoanelor supraponderale a crescut de şase ori la bărbaţii cu vârste între 10 şi 19 ani şi de trei ori la femei.

La sfârşitul anului trecut, un copil din trei cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani aveau o greutate mai mare decât cea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit IBGE.

În acest ritm, în zece ani două treimi din populaţie ar putea fi afectate de obezitate, a avertizat ministrul sănătăţii.

Temporao a atribuit creşterea numărului brazilienilor supraponderali consumului tot mai mare de produse industrializate, precum şi lipsei de informaţii privind obezitatea.

El a acuzat însă şi violenţa urbană, considerând-o una dintre cauzele creşterii ratei obezităţii. 'Violenţa urbană a redus spaţiile publice care erau folosite de copii, ceea ce face ca majoritatea să nu mai facă regulat exerciţii fizice', a subliniat Temporao. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS se teme că obezitatea ar putea deveni normă în Europa Excesul de greutate este atât de răspândit în Europa, îndeosebi în rândul tinerilor, încât riscă să devină 'o nouă normă', a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie 20minutes.ch.
Studiu MS: Copiii români sunt normoponderali Copiii români sunt normoponderali, prevalenţa supraponderalităţii este uşor mai crescută la fete decât la băieţi şi semnificativ mai mare în mediul urban faţă de cel rural - sunt concluziile unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul proiectului...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
OMS stabileşte o comisie de experţi pentru a lupta împotriva obezităţii infantile Obezitatea infantilă este o mare problemă, o provocare uriaşă pentru sănătatea publică, căreia până acum nu i s-a acordat atenţia cuvenită, a apreciat Peter David Gluckman - copreşedinte al unei comisii instituite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a lupta împotriva obezităţii în rândul...
Europa se confruntă cu o epidemie de obezitate până în anul 2030 (OMS) Europa va trebui să facă faţă unei veritabile epidemii de obezitate până în 2030, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în previziunile sale, anunţate miercuri, în cadrul unui congres european pe tema obezităţii desfăşurat la Praga, relatează AFP.
SUA: Obezitatea ucide mai mulţi americani decât se credea (studiu) La doar câteva zile după ce autorităţile sanitare federale americane au publicat statistici promiţătoare în lupta împotriva obezităţii infantile, un alt studiu sugerează că sistemul sanitar public american nu ar trebui încă să sărbătorească, relatează luni Associated Press.