Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru doreşte înfiinţarea de birouri ale poliţiei comunitare în spitale
duminică, 29 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 29 aug /Agerpres/ - Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită înfiinţarea de birouri ale poliţiei comunitare în instituţiile sanitare, prin această măsură urmărindu-se diminuarea riscului unor agresiuni asupra cadrelor medicale şi garantarea siguranţei celor care lucrează în aceste unităţi.
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru, care este şi coordonator al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, a precizat, duminică, pentru AGERPRES, că în acest sens va cere Camerei Deputaţilor analizarea şi adoptarea urgentă a proiectului legislativ de modificare şi completare a Legii 371/2004, care vizează asigurarea unui climat de siguranţă în desfăşurarea activităţii medicale pentru angajaţii unităţilor sanitare. Astfel, medicul speră ca tragedii precum cele de la Vaslui, Timişoara sau Iaşi să nu se mai repete.
'Numărul agresiunilor împotriva personalului medical creşte îngrijorător. Nemulţumirile pacienţilor, legate de cele mai multe ori de organizarea sistemului, au dus deja la pierderea unei vieţi - a doctorului Dan Velcelean. Nu putem trece cu vederea faptul că agresiunile asupra cadrelor medicale perturbă grav activitatea medicală, având consecinţe nefavorabile şi în terapia altor pacienţi. Este momentul ca prin lege să salvăm vieţile celor care salvează vieţi', afirmă Tudor Ciuhodaru.
Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost agresat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un pacient care era transportat la spital.
Pe traseul spre spitalul din Bârlad, bărbatul a devenit violent, a rupt firele de la electrozi şi de la injectometrul din ambulanţă şi i-a aplicat mai multe lovituri asistentei medicale şi medicului care încercau să îl sedeze. Echipajul medical a solicitat ajutorul poliţiştilor pentru a-l linişti pe pacient şi, totodată, a fost nevoie de sedarea acestuia.
Medicul şi asistenta vor depune plângere la poliţie împotriva pacientului violent, iar conducerea SAJ se va adresa instanţei de judecată, pentru a-l obliga pe agresor să plătească daunele produse în ambulanţă.
Din nefericire, astfel de incidente sunt foarte frecvente în unităţile medicale din municipiul Iaşi. Ultimul incident de acest gen s-a produs în cursul săptămânii trecute, când medicii şi asistenţii de la Spitalul Sfântul Ioan din Iaşi au fost agresaţi de un grup de romi din Ciurea, supăraţi că ruda lor bolnavă a murit la spital. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: A bătut medicii şi asistentele pentru că i-au salvat viaţa Iaşi, 6 aug /Agerpres/ - Personalul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', din Iaşi, a fost agresat în noaptea de joi spre vineri de unul dintre pacienţi.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...