Cele mai citite
 


Raportul Coaliţiei pentru Universităţi Curate, contestat
marţi, 21 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - O parte dintre reprezentanţii universităţilor evaluate de Coaliţia pentru Universităţi Curate s-au declarat, luni, nemulţumiţi de raportul privind integritatea instituţiilor de învăţământ superior.

Prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Ion Fulga, a afirmat că raportul a vrut "să demonizeze" o parte dintre universităţile de stat din România.

"S-au folosit termeni cu mare încărcătură afectivă, meniţi să discrediteze unele instituţii de învăţământ superior", a susţinut prorectorul UMF Carol Davila.

La rândul său, prorectorul Universităţii Transilvania din Braşov, Simona Lache, a declarat că ar fi fost util ca universităţile să cunoască metodologia Coaliţiei pentru Universităţi Curate. "E foarte util ceea ce a făcut Coaliţia pentru Universităţi Curate, dar nu au fost create premisele corecte. Este util pentru universităţi să cunoască metodologia şi regulile jocului" - a susţinut Simona Lache.

La rândul său, prorectorul Universităţii Ovidius, din Constanţa, Marian Cojoc, a fost de părere că nu se poate spune că peste tot, în toate universităţile, promovările nu se fac pe merit.

Un alt reprezentant al universităţilor evaluate de Coaliţia pentru Universităţi Curate, prorectorul Universităţii "Aurel Vlaicu", din Arad, Florina Zamfir, a spus că imaginea mai puţin bună reflectată în raport a avut drept cauză problemele cu fostul prorector. "Universitatea 'Aurel Vlaicu' a primit de curând din partea ARACIS grad ridicat de încredere. Au fost unele probleme cu fostul prorector, dar ele s-au rezolvat, anul viitor sper că vom fi laureaţi" - a afirmat Florina Zamfir.

În raportul prezentat luni de Coaliţia pentru Universităţi Curate, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti nu au primit nicio stea, ceea ce presupune "nereguli majore, scandaluri frecvente de corupţie, existenţa nepotismului, a clanurilor de familie, a avansărilor nebazate pe merit", iar Universitatea Ovidius, din Constanţa a primit o singură stea.

Universitatea Transilvania din Braşov a fost creditată cu două stele. Topul integrităţii alcătuit de Coaliţia pentru Universităţi Curate arată că nicio universitate nu a reuşit să obţină punctajul maxim acordat, adică 80 de puncte, concretizat în cinci stele.

Din cele 42 de universităţi evaluate, trei au primit patru stele - Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca şi Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi -, 18 au primit trei stele, 10 au două stele, cinci - o singură stea şi şase - nici una. AGERPRES/(Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
UMF 'Carol Davila': Aproximativ 3.200 de candidaţi s-au înscris pentru admitere Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti anunţă că 3.168 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).
Rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti - 1.875 de candidaţi Un număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF "Carol Davila" din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care va avea loc duminică şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.
Universităţile de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Iaşi, partenere în proiectul ''Medicalis'' Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu'' a lansat, sâmbătă, proiectul strategic ''Medicalis'', pe care îl va derula în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Grigore T. Popa'' din Iaşi şi cu societatea Net Brinel.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Peste 4500 de candidaţi vor susţine examenul de admitere la UMF 'Carol Davila' din Bucureşti