Cele mai citite
 


Copilul accidentat de Platon a avut grave traumatisme cerebrale, spun medicii
duminică, 29 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 29 aug /Agerpres/ - Copilul în vârstă de trei luni, accidentat de inspectorul guvernamental Călin Platon, fost prefect al judeţului Cluj, care a decedat, duminică, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, suferise grave traumatisme cerebrale, iar după intervenţia chirurgicală starea lui a rămas critică.
Directorul medical interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Cristiana Ciortea, a declarat, pentru AGERPRES, că micuţul a fost adus, vineri seara, în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme craniene, la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a fost operat, sâmbătă, la Clinica de Neurochirurgie, de profesorul Ştefan Florian, intervenţia având un mare risc şi fiind extrem de dificilă.
''S-a făcut tot ceea ce era posibil din punct de vedere medical. Profesorul Ştefan Florian a declarat, după operaţie, că şansele de supravieţuire ale micuţului sunt foarte mici'', a spus directorul medical Cristiana Ciortea.
Fostul prefect de Cluj Călin Platon, actual inspector guvernamental, a accidentat, sâmbătă, o femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni şi care era însoţită de copilul său de trei luni.
Într-un comunicat al IPJ Cluj transmis, sâmbătă, AGERPRES, se arată că fostul prefect n-a acordat prioritate femeii.
'În 27 august, ora 18,56, P.Călin Gavril, de 50 ani din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe Bld. 1 decembrie 1918, nu a acordat prioritate de trecere faţă de o femeie de 32 ani şi un copil de 3 luni, care traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni', se menţionează în comunicat.
Ca urmare a accidentului, femeia şi copilul său au suferit leziuni grave şi au fost transportaţi la Unitatea de primire a urgenţelor, însă copilul n-a mai putut fi salvat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Patologiile cardiacă şi traumatică predomină la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Patologia cardiacă predomină în cazurile zilnice care sunt aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul coordonator al UPU, dr. Dorin Mureşan.
Cluj: Număr redus oameni fără adăpost aduşi pentru îngrijiri în spitale Unităţile sanitare din judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, în aceste zile cu temperaturi foarte scăzute, şi nu a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri cu persoane fără adăpost ori afectate de ger, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Decanul FSEGA, operat de urgenţă după ce a căzut de pe o clădire Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Dumitru Matiş, a fost supus sâmbătă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale după ce a căzut în gol de pe o clădire.
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.
Cluj: Directorul Spitalului Militar de Urgenţă: Medicul militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite (interviu) Directorul general al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, comandant doctor Doina Baltaru, spune că un medic militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite - demnitate, onoare şi spirit de sacrificiu, fiind obişnuit, prin educaţie, să respecte regulile, ierarhia...