Cele mai citite
 


COPAC critică CNAS că nu informează pacienţii despre preţurile medicamentelor
luni, 30 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ - Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România consideră că demersurile CNAS prin care se urmăreşte impunerea unor noi biruri pentru pacienţi sunt rezultatul unui sistem politic căruia nu-i mai pasă, condamnând la moarte mii de oameni aflaţi în suferinţă, din considerentul greşit că aşa vor face economii, se arată într-un comunicat transmis luni de Biroul de presă al COPAC.
Sursa citată menţionează că, sâmbătă, CNAS a publicat pe site-ul propriu, sub titlul Modificarea preţurilor pe Listele C (de medicamente compensate), 'nişte tabele deformate cu medicamentele pacienţilor cronici, cu nişte costuri alăturate, cu informaţii trunchiate, fără nicio altă explicaţie'.
'Solicităm CNAS, Ministerului Sănătăţii şi tuturor celor responsabili să stopeze acest demers, să nu pună în practică aceste măsuri care îi vor condamna la moarte pe mulţi dintre noi. Altfel, nu vom avea ce face decât să venim şi să murim în faţa lor, poate aşa vor realiza ce efecte au avut măsurile', afirmă Cezar Irimia, preşedintele COPAC, în comunicatul de presă.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România critică faptul că CNAS 'nu consideră necesar să-i informeze şi pe pacienţi despre planurile pe care le are, că nu a organizat nicio dezbatere sau conferinţă de presă în care să prezinte măsurile pe care le va lua, când vor intra în vigoare, cu ce costuri pentru sănătatea şi viaţa pacienţilor'.
De asemenea, în comunicatul de presă este criticat faptul că CNAS 'nu este în stare să ofere informaţii normale, care să arate minimul de profesionalism din partea acestei instituţii, în condiţiile în care costurile care apar în aceste liste arată clar că vor exista pacienţi condamnaţi pentru că nu îşi vor permite tratamentul necesar'.
'CNAS îşi permite să modifice şi Lista C2, deşi acest lucru nu a fost anunţat niciodată, nu este cuprinsă în Ordinul 615, introducând coplata pe programele naţionale de sănătate, CNAS încalcă legile acestei ţări, care obligă la transparenţă în momentul în care se iau decizii care afectează viaţa a milioane de pacienţi. De asemenea, încalcă legi organice care asigură gratuitatea şi continuitatea tratamentului pentru unele patologii, CNAS ia aceste decizii singură, deşi Ministerul Sănătăţii ar trebui să semneze şi el aceste modificări', se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC cere CNAS o dezbatere publică pe tema noilor reglementări Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România(COPAC) solicită public Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să publice pe site-ul său listele de medicamente care vor fi afectate de măsura schimbării metodei de calcul a preţului de referinţă pe listele C1 şi C3, se arată...
COPAC sprijină pacienţii nemulţumiţi de costurile medicamentelor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) atrage atenţia asupra situaţiei extrem de grave în care au ajuns pacienţii nevoiţi să plătească mult mai mult pentru tratamente după ce a fost schimbat mecanismul de compensare al medicamentelor.
COPAC dezaprobă intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu este de acord cu intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar, susţinând că această măsură contravine Legii Sănătăţii şi afectează pacienţii cu venituri mici.
COPAC: Noul sistem de compensare condamnă la moarte pacienţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) susţine că intenţia manifestată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de modificare a sistemului de compensare a medicamentelor condamnă la moarte pacienţii, se arată într-un comunicat remis presei.
COPAC vine cu propuneri concrete pentru proiectul noii legi a sănătăţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a trimis un memoriu Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale cu propuneri concrete pentru proiectul noii legi a sănătăţii, se arată...
COPAC îngrijorată de recentele declaraţii ale ministrului Sănătăţii privind finanţarea spitalelor private Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi exprimă îngrijorarea faţă de recenta declaraţie a ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, potrivit căreia unităţile spitaliceşti private nu mai trebuie finanţate.