Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Vâlcea, împotriva amputării unor secţii din spitale
luni, 30 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 30 aug /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, susţine că nu va lua nicio măsură prin care să 'amputeze servicii sau laboratoare medicale' în vreunul dintre cele patru spitale care au fost preluate de CJ.
'După preluarea celor patru spitale, am fost asaltat cu numeroase scrisori, fie din interiorul sistemului sanitar judeţean, fie din afara acestuia, prin care mi se dau sfaturi privind reorganizarea, prin cauterizare sau amputare a unor secţii, servicii şi laboratoare. În ciuda argumentelor pro ori contra, nu voi întreprinde niciun demers care să slăbească şi mai mult mecanismul structurii sanitare din judeţ, urmărind doar însănătoşirea acestei structuri, apelând totdeauna la experienţa managerială şi medicală a specialiştilor. Şi aşa suntem încă prea anemici prin forţa financiară de susţinere a activităţilor spitaliceşti, ca şi prin forţa numerică scăzută a personalului medical de specialitate', afirmă, luni, Ion Câlea, într-un comunicat transmis presei.
Potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, spitalele preluate au fost 'chiuretate adânc şi dureros', înainte de a fi descentralizate.
În acest context, Câlea menţionează că salariile de merit ale medicilor au fost reduse cu 91%, după ce sporul pentru condiţiile de muncă le-a fost diminuat cu 89%, după ce finanţarea programelor de sănătate a fost ciuntită cu 18% şi, nu în ultimul rând, după ce transferurile pentru finanţarea investiţiilor în spitale au scăzut cu 70%.
Ion Câlea condamnă, de asemenea, tergiversarea deblocării posturilor în sănătate 'în condiţiile în care la nivel naţional se constată o migrare a cadrelor medicale în străinătate'. 'În faţa crizei acute de cadre medicale, şeful Executivului a acceptat cu mare greutate să deblocheze doar 1.000 de posturi în sistemul de sănătate, dar niciunul în Vâlcea, faţă de 7.000 câte ar trebui la nivel de ţară. Această anomalie ilustrează că deciziile legate de personal şi de buget au rămas tot la cheremul Guvernului', susţine preşedintele CJ.
Totodată, Ion Câlea condamnă 'uşurinţa cu care se fac analize cu privire la profesionalismul cadrelor medicale' şi promite o implicare responsabilă în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor din sistemul medical. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Vâlcea: Un singur medic din spitalele vâlcene a plecat la muncă în străinătate Spitalele din judeţul Vâlcea nu au probleme cu plecarea medicilor la muncă în străinătate, cu o singură excepţie înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.
Vâlcea: 25 de medici de familie şi-au depus actele pentru a pleca în străinătate Râmnicu Vâlcea, 17 mar /Agerpres/ - Un număr de 25 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus joi actele la DSP pentru a putea pleca să profeseze în străinătate, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie, dr. Cristiana Bărăgănescu.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...