Cele mai citite
 


Managerul interimar al Maternităţii Giuleşti, audiat de procurori
luni, 30 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ - Managerul interimar al Maternităţii Giuleşti, Victoria Nicolau, a fost audiată, luni, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) în dosarul deschis de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, în urma tragediei produse în urmă cu două săptămâni în acest spital, cinci bebeluşi pierzându-şi atunci viaţa.
Audierile continuă la Parchet, luni fiind chemaţi de procurori mai mulţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti.
Şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, procurorul Marius Iacob, a anunţat, pe 25 august, începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.
Procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva spitalului având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
Marius Iacob preciza că măsura a fost adusă la cunoştinţă actualului manager al spitalului, Victoria Nicolau, care urmează să depună la Parchet o serie de documente.
De asemenea, la Parchetul General a fost audiat, pe 25 august, şi directorul suspendat al maternităţii, Bogdan Marinescu, care a venit cu documente din care rezultă modul în care erau repartizate atribuţiile între persoanele care aveau funcţii de conducere în cadrul secţiilor, însă în cazul acestuia nu s-a început urmărirea penală. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE 1 Procurorii au început urmărirea penală împotriva Maternităţii Giuleşti Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunţat miercuri începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.
Procurorii au început urmărirea penală împotriva Maternităţii Giuleşti Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunţat miercuri începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Fostul director al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, pus sub urmărire penală Fostul director al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, care a fost suspendat din funcţie în urma incendiului produs pe 16 august, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.