Cele mai citite
 


UPDATE Asistenta de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins luni recursul declarat de asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti şi au decis ca aceasta să fie cercetată în continuare în stare de arest preventiv.
De asemenea, instanţa a respins solicitarea apărării ca asistenta să fie consultată de un psiholog în arestul Poliţiei Capitalei.
Decizia este definitivă.
La dezbaterile din sala de judecată, asistenta a anunţat că nu doreşte să facă nicio declaraţie, avocatul ei motivând că starea psihică a acesteia nu îi permite acest lucru.
Avocatul le-a solicitat judecătorilor să o elibereze pe Florentina Cîrstea şi le-a propus să înlocuiască măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul.
El l-a acuzat pe procurorul Marius Iacob de la Parchetul General că face presiuni în cadrul anchetei, amintind două declaraţii ale acestuia apărute în presă, şi anume că asistenta era singura care avea cartelă magnetică de acces la salonul unde se găseau bebeluşii, deşi cartele de acces deţineau toate cadrele medicale, dar şi că Florentina Cîrstea ar fi participat, în cele 12 minute cât a lipsit din salon, la o petrecere, lucru infirmat ulterior chiar de Parchet.
Avocatul a recunoscut că asistenta a dat două declaraţii al căror conţinut este contradictoriu, însă consideră că prima declaraţie făcută la Poliţia Capitalei, pe 17 august, a fost luată fără ca ea să fie însoţită de un apărător, deci este nulă.
În plus, el a susţinut că, potrivit fişei postului, Florentina Cîrstea nu trebuia să stea permanent în salon şi nu i se poate imputa izbucnirea incendiului.
La finalul pledoariei, avocatul i-a rugat pe judecători să dispună ca un psiholog să o consulte pe asistentă în arestul Poliţiei Capitalei.
Pe 24 august, asistenta Florentina Cîrstea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, magistraţii de la Judecătoria sectorului 6 argumentând că ea a dat o declaraţie nesinceră în faţa procurorilor.
În cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinut iniţial de procurori şi şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu'', Vasile Dima, însă el nu a fost arestat preventiv.
De asemenea, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti va fi eliberată din arest Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea, arestată în dosarul incendiului izbucnit pe 16 august la Maternitatea Giuleşti, va fi eliberată joi, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Asistenta de la Maternitatea Giuleşti, audiată de procurori Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti a fost audiată miercuri de procurorii Parchetului General în dosarul în care este cercetată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Asistenta de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins luni recursul declarat de asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti şi au decis ca aceasta să fie cercetată în continuare în stare de arest preventiv.
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.