Cele mai citite
 


Harghita: Organizarea deficientă, principala neregulă constatată de ISU la spitale
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizarea deficientă a activităţii de prevenire şi stingere a incendiilor este principala problemă depistată în cadrul controlului efectuat la spitale de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.
Adjunctul şefului ISU Harghita, col. Mustăţea Aurelian, a declarat luni, pentru AGERPRES, că una dintre deficienţele constatate se referă la blocarea căilor de evacuare în caz de incendiu. Pe respectivele căi de acces s-au amenajat vestiare sau locuri de depozitare şi s-a redus numărul de persoane ce pot părăsi incinta, la acest aspect adăugându-se şi accesul cu cartele care îngrădeşte procesul de evacuare.
De asemenea, nu s-au efectuat exerciţii de evacuare la care să ia parte personalul spitalelor şi nu s-au verificat paratrăznetele sau hidranţii.
O altă deficienţă constatată este lipsa unor rapoarte de analiză realizate de persoanele care se ocupă de prevenirea şi stingerea incendiilor şi care ar trebui prezentate periodic managerului.
Col. Mustăţea a ţinut să precizeze că problemele depistate la unităţile spitaliceşti controlate din Harghita sunt cu precădere organizatorice, care nu implică cheltuirea unor sume mari de bani. Spitalele unde au fost constatate deficienţe au la dispoziţie 30 de zile pentru remedierea lor.
Rezultatele controlului efectuat de specialiştii ISU la spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Topliţa şi Tulgheş vor fi prezentate Direcţiei de Sănătate Publică Harghita.
Adjunctul şefului ISU Harghita a mai spus că astfel de controale se efectuează anual la unităţile spitaliceşti cu paturi din judeţ, iar rezultatele verificărilor ajung pe masa oficialilor din Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Harghita: SMURD Gheorgheni a fost operaţionalizat în prezenţa Ministrului Apărării Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gheorgheni a fost operaţionalizat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ioan Baş, şi a secretarului de stat în Ministerul...
Harghita: ISU operaţionalizează substaţia SMURD Corbu Miercurea Ciuc, 14 sep /Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita operaţionalizează, la sfârşitul acestei săptămâni, substaţia SMURD din localitatea Corbu, pentru a scurta timpul de răspuns la solicitările medicale.
Harghita: Peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea la procesiunea de Rusaliile catolice Peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt mobilizaţi, în aceste zile, pentru asigurarea ordinii şi pentru intervenţii în caz de situaţii de urgenţă, la marea procesiune de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, care se va desfăşura sâmbătă şi la care sunt aşteptaţi peste 100.000 de pelerini.
Harghita: Prefectul este nemulţumit de atitudinea inspectoriilor de la ISU şi DSP în timpul controalelor la şcoli Miercurea Ciuc, 16 nov/Agerpres/- Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, şi-a exprimat, vineri, nemulţumirea faţă de atitudinea pe care o au unii inspectori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în timpul controalelor efectuate la şcoli, precizând...
Harghita: ISU dispune de 80% din necesarul de autospeciale de intervenţie şi 20% din mijloacele de transport Miercurea Ciuc, 7 feb /Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Oltul' Harghita dispune de aproximativ 80% din autospecialele de intervenţie de care ar avea nevoie şi de 20% din mijloacele de transport auto necesare, potrivit bilanţului pe 2013 al instituţiei.