Cele mai citite
 


Ministrul italian al sănătăţii i-a prezentat scuze Laurei Salpietro
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul italian al sănătăţii, Ferruccio Fazio, s-a deplasat luni în Sicilia /sud/ pentru a-i prezenta scuze tinerei mame care a avut de suferit - nu numai ea ci şi copilul său - din cauza disputei dintre doi medici ginecologi în sala de naşteri în timp ce era în travaliu, informează agenţia Associated Press.
Potrivit presei italiene, Laura Salpietro /30 de ani/ a suferit o ablaţie a uterului, iar fiul ei, Antonio, are probleme cardiace şi o posibilă afecţiune cerebrală ca urmare a naşterii sale joia trecută la spitalul public din Messina /Sicilia/.

Oficiali din domeniul sănătăţii şi soţul Laurei Salpietro, Matteo Molonia, au declarat că cei doi medici se certau dacă să-i facă sau nu cezariană femeii şi au ajuns să se încaiere tocmai când aceasta era în travaliu.

Matteo Molonia a afirmat că operaţia de cezariană a întârziat cu mai mult de o oră, ducând la complicaţii pentru mamă şi copil.

Cinci medici sunt anchetaţi de procurori. Ministrul sănătăţii a vizitat-o luni la spital pe Laura Salpietro pentru a-i prezenta scuze.

Incidentul din Messina, notează AP, reprezintă ultima dovadă în legătură cu întâmplările nefericite ce au loc frecvent în spitalele din sudul Italiei şi pune în evidenţă, totodată, rata neobişnuit de mare a operaţiilor de cezariană: circa 38 % din numărul naşterilor din Italia au loc prin cezariană, fiind de două ori mai mare decât cifra recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, respectiv 15 %. În Sicilia, media este de 52 %, în timp ce în regiunea Campania, ce include şi Napoli, a ajuns la 60 %, a precizat Fazio.

Potrivit declaraţiilor ministrului italian al sănătăţii, întâmplarea nefericită de la Messina ridică, de asemenea, întrebări referitor la amestecul crescând al medicilor privaţi care lucrează în spitalele publice. În acest caz, unul dintre medici era ginecologul privat al Laurei Salpietro care a îngrijit-o în timpul sarcinii, iar celălalt era ginecologul angajat al spitalului public.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia deţine recordul de operaţii cezariene din Europa Roma, 31 aug /Agerpres/ - În Italia se fac prea multe operaţii cezariene. Medicii se tem de eventuale cereri de despăgubire, consideră că spitalele lor sunt organizate prost sau nu se simt suficient de competenţi pentru a înfrunta naşterea naturală, informează La Repubblica în ediţia de marţi.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Operaţia cezariană trebuie să fie efectuată numai din motive medicale (OMS) Operaţia cezariană trebuie efectuată numai atunci când este 'necesară din punct de vedere medical', a susţinut vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), regretând faptul că se recurge prea des la această intervenţie.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
(Corespondenţă) Italia: În ciuda reclamaţiilor, numărul deceselor infantile a scăzut Săptămânal, presa italiană semnalează cazuri de deces a copiilor la naştere din diferite motive, dar până la finalizarea anchetelor, familiile denunţă medicii. Ginecologii se simt persecutaţi. Ministerul sănătăţii italian vine în ajutorul acestora, publicând vineri o statistică asipra cazurilor de morţi...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...