Cele mai citite
 


Vaslui: S-a dublat numărul cadrelor medicale plecate la muncă în străinătate
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare vasluiene afirmă că în 2010 numărul cadrelor medicale care au părăsit sistemul pentru un loc de muncă în străinătate s-a dublat în comparaţie cu anul 2009.
'Numai în prima jumătate a acestui an au fost înregistrate aproximativ 100 de cereri din partea colegilor mei, asistenţi maternali care au renunţat la locul lor de muncă de aici pentru o slujbă similară în străinătate unde salariul este mult mai mare decât în România. M-a surprins în ultimul timp solicitarea din partea unor colegi care au familie şi au renunţat chiar la acest lucru, au renunţat la familie preferând să plece în străinătate întrucât venitul pe care l-au realizat în luna iulie nu le-a ajuns să îşi plătească ratele şi întreţinerea', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Daniela Clătinici, liderul Sanitas Vaslui.
În prezent, la nivelul judeţului Vaslui lucrează peste 2.500 de asistenţi medicali, dintre care 480 activează la Spitalul de Urgenţă Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Sistemul sanitar din judeţul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de personal, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Din schema de personal a celor şapte spitale vasluiene şi a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui lipsesc 64 de medici specialişti şi 141 de asistente medicale.
Specialităţile deficitare din cauza lipsei medicilor sunt diabet şi alte boli de nutriţie, psihiatrie, medicina de urgenţă, medicina de laborator, chirurgie pediatrică, gastroenterologie, neonatologie, pneumologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Deficit?mare de personal în spitale Unităţile medicale din judeţul Galaţi se confruntă cu o lipsă acută de personal pe fondul plecării cadrelor medicale la muncă în străinătate, dar şi a faptului că puţine posturi sunt deblocate, deficitul de salariaţi fiind de peste 170 de medici şi peste 280 de asistenţi medicali.
Vaslui: Sistemul sanitar din judeţ se confruntă cu o lipsă acută de personal Vaslui, 23 aug /Agerpres/ - Sistemul sanitar din judeţul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de personal, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.