Cele mai citite
 


Hunedoara: Hidranţi fără furtunuri de apă, în spitalele judeţului
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hidranţi care nu sunt prevăzuţi cu furtunuri de apă, instalaţii electrice care utilizează siguranţe necalibrate sau scări de rezervă blocate de fişete cu acte sunt doar câteva dintre deficienţele constatate de pompierii hunedoreni în cadrul unei acţiuni de control efectuată în spitalele din judeţ, în perioada 23-30 august.
'Echipa mixtă de control, formată din pompieri militari şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, a verificat 14 spitale şi sanatorii. Pentru încălcarea prevederilor privind Normele de apărare împotriva incendiilor au fost aplicate 18 avertismente şi au fost stabilite termene pentru eliminarea deficienţelor constatate, până pe data de 14 septembrie. Există deficienţe, dar ele se pot remedia', a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, maiorul Viorel Demean.
Potrivit raportului întocmit de ISU Hunedoara, mai mulţi hidranţi interiori de la spitalele din Deva, Petroşani, Brad, Orăştie şi Haţeg nu aveau toate accesoriile necesare, de la furtunuri lipsă, până la robineţi sau dispozitive care ar fi trebuit montate la capătul furtunurilor pentru apă.
De asemenea, în mai multe spitale lipseau corpurile de iluminat care ar fi trebuit să marcheze prezenţa hidranţilor interiori şi exteriori, dar şi a scărilor de rezervă ce ar putea fi folosite de personal sau bolnavi ca ieşiri în caz de incendiu.
Pompierii militari au constatat că la spitalele din Vulcan, Lupeni, Brad, Orăştie, Petrila, Haţeg, Simeria, Călan, Geoagiu şi la secţiile de neurologie şi TBC ale spitalului din Deva, tablourile electrice funcţionau fără să aibă siguranţe calibrate.
Raportul ISU mai arată că la spitalul din Deva uşa de evacuare de la casa scărilor, ce poate fi folosită ca a doua cale de evacuare în caz de incendiu, este blocată la toate etajele clădirii principale, din motive care ţin de circuitul bolnavilor. În plus, la secţia de primire a urgenţelor, calea de evacuare a fost micşorată pentru că lângă pereţi au fost depozitate mai multe fişete din metal.
Şeful ISU Hunedoara a precizat că seria controalelor în cele 14 spitale ale judeţului va fi reluată după data de 14 septembrie, pentru a se constata modul în care conducerile unităţilor sanitare s-au implicat în rezolvarea deficienţelor constatate.
Comisia de control a fost instituită prin ordin al prefectului judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, iar raportul întocmit de membrii acesteia va fi trimis Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Pompierii asigură apa la spitalul şi la centrul de dializă Deva Pompierii militari vor asigura, timp de două zile, aprovizionarea cu apă potabilă a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a Centrului de Dializă Deva, după ce operatorul regional de apă, SC Apa Prod SA, a întrerupt, marţi, furnizarea apei în patru oraşe hunedorene pentru efectuarea unor lucrări de modernizare...
Prahova: Alimentarea cu apă din sursa contaminată, oprită total la Breaza; ISU asigură apa potabilă Ploieşti, 15 feb/ Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova şi operatorul Hidro Prahova continuă să asigure transportul de apă potabilă cu cisterne în oraşul Breaza, în condiţiile în care autorităţile au oprit total alimentarea cu apă din sursa contaminată cu bacteria Clostridium...
Hunedoara: Două persoane, în spital din cauza fisurării unui cazan la o centrală pe cărbuni O femeie a fost internată în spitalul din Petroşani cu arsuri pe 75 % din suprafaţa corpului, după ce cazanul unei centrale termice pe cărbuni s-a fisurat, iar victima a fost surprinsă de aburul care a răbufnit în afară.
Mureş: Exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident chimic la Azomureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ''Horea'' al judeţului Mureş a organizat, marţi, un exerciţiu pentru verificarea modului în care poate fi gestionată o situaţie de urgenţă generată de un accident tehnologic la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş, care a dus la o...
ISU Bucureşti a intervenit în cazul a 83 de copaci prăbuşiţi; 25 de autovehicule au fost avariate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" (ISU) al Municipiului Bucureşti a intervenit în 143 de situaţii ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, echipajele de pompieri militari participând la degajarea a 83 copaci prăbuşiţi pe carosabil, imobile, reţele de energie electrică...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...