Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Tratament stomatologic gratuit pentru copiii instituţionalizaţi
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de copii instituţionalizaţi din judeţul Dâmboviţa au beneficiat în luna august de tratament stomatologic, în cadrul campaniei umanitare 'Overland for Smile - Zâmbet de copil', informează un comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa remis luni AGERPRES.
''În perioada 7-28 august caravana 'Zâmbet de copil' s-a aflat în judeţul Dâmboviţa. Mulţumită generozităţii sponsorilor şi echipei de medici italieni voluntari, a fost asigurat tratamentul stomatologic pentru copiii instituţionalizaţi. Au fost evaluaţi 130 de copii, 115 copii au primit tratament de specialitate şi s-au efectuat peste 800 de intervenţii stomatologice. Alături de grupul de medici, asistenţi şi igienişti, au fost prezenţi şi tineri voluntari care au efectuat activităţi recreative şi de socializare cu copiii'', se arată în comunicatul de presă.
Iniţiat în 2005, proiectul 'Overland for Smile' are ca scop asistarea medicală stomatologică gratuită a copiilor instituţionalizaţi din toată lumea, transmiterea informaţiilor şi metodelor de prevenire a afecţiunilor dentare către persoanele care sunt în contact permanent cu copiii şi, nu în ultimul rând, promovarea de schimburi de experienţă între asociaţiile stomatologice şi universităţile de profil din România şi Italia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 10.000 de copii instituţionalizaţi au beneficiat de asistenţă stomatologică gratuită Aproximativ 10.000 de copii instituţionalizaţi din 263 de centre au fost trataţi de boli stomatologice şi învăţaţi să prevină eventualele patologii stomatologice de medici italieni în cadrul proiectului "Overland for smile", iniţiat în anul 2005.
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Suceava: Părinţi instruiţi de specialişti ai ''Star of Hope'' România cum să-şi ajute copiii cu dizabilităţi Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au beneficiat gratuit, în perioada mai 2015 - februarie 2016, de Cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie) Metode Aplicative'', organizat de Fundaţia ''Star of Hope'' România, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei...
Studiu fundamental asupra unor copii instituţionalizaţi din România: Privarea socială afectează dezvoltarea creierului Copiii care cresc în instituţii în locul familiilor prezintă deficite majore în dezvoltarea creierului, a arătat un studiu efectuat asupra unor copii instituţionalizaţi din România. Constatările, publicate online luni, în ''Proceedings of the National Academy of Sciences'' din SUA, subliniază importanţa...
Harghita: Medici voluntari din Ungaria consultă gratuit copiii aflaţi în dificultate O echipă de medici specialişti voluntari din Ungaria, de la Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate, acţiunea devenind, în ultimii ani, tradiţională.
Copiii instituţionalizaţi din România prezintă semne de îmbătrânire celulară prematură (studiu) Studiile efectuate la copiii instituţionalizaţi din România au constatat că durata de timp petrecută în condiţii de sărăcie şi de neglijare se corelează cu un IQ mai mic şi cu probleme de comportament. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Spitalul de Copii din Boston şi de la Universitatea Tulane...