Cele mai citite
 


UPDATE Doi români au murit după infectarea cu virusul West Nile
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, alte trei cazuri sunt în curs de confirmare.
Cele două persoane care au decedat proveneau din Bucureşti (în vârstă de 75 de ani) şi din Constanţa, comuna dobrogeană Băneasa (în vârstă de 79 de ani), a precizat demnitarul. Decesele au survenit în zilele de 19 şi, respectiv, 22 august, după o perioadă de terapie atât din cauza vârstei înaintate, cât şi a unor probleme de sănătate.
Conform lui Cseke Atilla, cele şapte cazuri au fost confirmate dintr-un număr de 80 de suspecţi. Cele şapte cazuri provin din judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu şi din Bucureşti.
Ministrul Sănătăţii a precizat că virusul West Nile a fost contactat în România de persoane de peste 30 de ani.
'Ministerul Sănătăţii a cerut intensificarea unor acţiuni de prevenire a răspândirii virusului', a subliniat Cseke Atilla. El a arătat că 85% dintre infecţii sunt asimptomatice sau oligosimptomatice iar din celelalte 15 procente doar în jumătate dintre cazuri se ajunge la meningoencefalite. Totodată, 1% din totalul celor investigaţi ajung la deces.
Reprezentanţii MS au susţinut că la copii infecţia trece neobservată iar în cazul celor care contactează virusul vindecarea este totală, cu condiţia ca aceştia să nu prezinte şi alte probleme de sănătate.
Ministrul Attila a spus că sunt necesare măsuri de dezinsecţie în parcuri, desecare de ape colectate în urma inundaţiile. El a adăugat că a dispus anunţarea sistemului de alertă european EVEREST.
Totodată, el a cerut o raportare imediată a cazurilor suspecte şi trimiterea acestora către secţiile de boli infecţioase ale spitalelor, precum şi intensificarea colaborării DSP-urilor cu autorităţile locale şi prefecturile.
Cei infectaţi, potrivit Ministerului Sănătăţii, pot prezenta cefalee, astenie, tulburări de memorie.
La rândul său, consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, a susţinut că nu există un vaccin şi nici un tratament împotriva acestui virus, arătând că cei infectaţi pot fi trataţi cu medicamente simptomatice şi antiinflamatorii, cu calmante şi trebuie hidrataţi.
'Nu există un antibiotic, există numai terapie suportivă şi simptomatică', a spus consilierul. El a menţionat că în cazul celor care prezintă encefalită recuperarea se poate face în trei săptămâni.
Geza Molnar a spus că se aşteaptă să mai existe cazuri, dar sporadice, şi nu o epidemie. Consilierul a arătat că ţânţarii infectaţi cu virusul West Nile puteau veni din Grecia, aduşi de un val de aer sau de la Rostov, Volgograd, dar şi din Ungaria.
El a mai afirmat că purtători ai virusului West Nile pot fi şi cabalinele, în 2010 fiind testaţi în Tulcea 200 de cai, dintre care 67 au fost infectaţi cu virus.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva virusuluiI West Nile Ministerul Sănătăţii (MS) a recomandat luni populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva infectării cu virsul West Nile. Printre aceste măsuri se numără evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente împotriva ţânţarilor...
Dolj: Femeia de 59 de ani infectată cu West Nile prezintă evoluţie favorabilă Cazul din Dolj de neuroinfecţie cu virusul West Nile este al unei femei de 59 de ani din Craiova care în urmă cu 10 zile fusese internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova, cu diagnosticul de internare meningită acută cu Lichid Cefalo-Rahidian (LCR) clar, însă pacienta a fost...
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
MS: În România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate, în prezent, 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ...
Alba: Două persoane din zona Blaj, suspicionate de infectare cu West Nile Două persoane din zona Blaj, un bărbat şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, suspicionate de meningită virală, în condiţiile în care prezentau şi înţepături de ţânţari, au fost internate la Secţia de Boli Contagioase a spitalului din municipiu, fiindu-le recoltate probe serologice şi...