Cele mai citite
 


MS recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva virusuluiI West Nile
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a recomandat luni populaţiei să ia măsuri de protecţie împotriva infectării cu virsul West Nile. Printre aceste măsuri se numără evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente împotriva ţânţarilor, împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă şi asigurarea desecării băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, precum şi îndepărtarea recipientelor de apă stătută.
Potrivit reprezentanţilor MS, infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte grave în cazul persoanelor predispuse la îmbolnăviri, având alte boli asociate (copiii trec de regulă neobservaţi peste infectarea cu acest virus).
În cazul în care prezintă semne de boală - febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare sau alte situaţii care să vină în 3-7 zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar, persoana trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau la cel mai apropiat cabinet medical.
Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat convocarea de urgenţă a Comisiei de epidemiologie pentru elaborarea unor măsuri suplimentare privind organizarea supravegherii la nivelul tuturor eşaloanelor de asistenţă medicală a tuturor situaţiilor de risc şi ale cazurilor de boală compatibile cu infecţia West Nile.
MS a solicitat din partea sistemului naţional de supraveghere epidemiologică intensificarea unor activităţi de depistare diagnostic şi diminuarea riscului pentru apariţia unor cazuri în România.
Conducerea MS a anunţat sistemul european de alertă EWRS.
Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla. Potrivit Ministerului Sănătăţii, alte trei cazuri sunt în curs de confirmare.
Cele două persoane care au decedat proveneau din Bucureşti (în vârstă de 75 de ani) şi din Constanţa, comuna dobrogeană Băneasa (în vârstă de 79 de ani), a precizat demnitarul. Decesele au survenit în zilele de 19 şi, respectiv, 22 august, după o perioadă de terapie atât din cauza vârstei înaintate, cât şi a unor probleme de sănătate. Conform lui Cseke Atilla, cele şapte cazuri au fost confirmate dintr-un număr de 80 de suspecţi. Cele şapte cazuri provin din judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu şi din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul West Nile, în sectorul 4 Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus marţi mobilizarea de urgenţă la nivelul sectorului 4 a tuturor factorilor de intervenţie pentru adoptarea de măsuri în scopul prevenirii infectării cu virusul West Nile.
UPDATE Doi români au murit după infectarea cu virusul West Nile Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.
MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
MS: Măsuri pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire în şcoli Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan de măsuri care va fi aplicat în unităţile de învăţământ pentru evitarea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire şi prevenirea transmiterii acestor boli în colectivitate.
Bănicioiu: DSP-urile să asigure asistenţa medicală în zonele afectate de inundaţii Ministerul Sănătăţii (MS) solicită direcţiilor de sănătate publică să supravegheze din punct de vedere epidemiologic populaţia din zonele afectate de inundaţii şi să monitorizeze calitatea apei potabile, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.