Cele mai citite
 


Alba: Două persoane din zona Blaj, suspicionate de infectare cu West Nile
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două persoane din zona Blaj, un bărbat şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, suspicionate de meningită virală, în condiţiile în care prezentau şi înţepături de ţânţari, au fost internate la Secţia de Boli Contagioase a spitalului din municipiu, fiindu-le recoltate probe serologice şi trimise spre analiză la Cluj Napoca.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina Galoş, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că persoanele au fost spitalizate în perioada 18-19 august şi, datorită evoluţiei favorabile a stării de sănătate, au fost externate sâmbătă, respectiv luni.
Bărbatul şi femeia în cauză au prezentat subfebrilităţi, cefalee şi sindrom meningeal. Din această cauză, autorităţile medicale au decis să trimită spre analize probe serologice la Cluj Napoca pentru a se stabili dacă pacienţii au fost infectaţi cu virusul West Nile.
Până în cursul serii de luni, la DSP Alba nu au sosit rezultatele care să confirme dacă persoanele au fost infectate cu virusul West Nile, a mai precizat Cristina Galoş.
Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, alte trei cazuri sunt în curs de confirmare.
Cele două persoane care au decedat proveneau din Bucureşti (în vârstă de 75 de ani) şi din Constanţa, comuna dobrogeană Băneasa (în vârstă de 79 de ani), a precizat demnitarul. Decesele au survenit în zilele de 19 şi, respectiv, 22 august, după o perioadă de terapie atât din cauza vârstei înaintate, cât şi a unor probleme de sănătate.
Conform lui Cseke Atilla, cele şapte cazuri au fost confirmate dintr-un număr de 80 de suspecţi. Cele şapte cazuri provin din judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu şi din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cele două persoane din zona Blaj, infectate cu West Nile Alba Iulia, 31 aug /Agerpres/ - Cele două persoane din municipiul Blaj confirmate a fi infectare cu West Nile nu au fost plecate din localitate în perioada în care au contactat virusul şi nici nu sunt rude.
Dolj: Femeia de 59 de ani infectată cu West Nile prezintă evoluţie favorabilă Cazul din Dolj de neuroinfecţie cu virusul West Nile este al unei femei de 59 de ani din Craiova care în urmă cu 10 zile fusese internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova, cu diagnosticul de internare meningită acută cu Lichid Cefalo-Rahidian (LCR) clar, însă pacienta a fost...
MS: 20 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate în prezent 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.
UPDATE Doi români au murit după infectarea cu virusul West Nile Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...
MS: În România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile În România sunt confirmate, în prezent, 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ...