Cele mai citite
 


Prefectul Capitalei cere asanarea subsolurilor inundate şi combaterea ţânţarilor de la bloc
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 31 aug /Agerpres/ - Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a făcut marţi un apel public către toate autorităţile locale pentru a sprijini asociaţiile de locatari în vederea combaterii ţânţarilor şi pentru a contribui la asanarea de urgenţă a subsolurilor inundate.
'Pe spaţiile publice s-au făcut aceste campanii de combatere a ţânţarilor, dar trebuie acordată o atenţie sporită şi la nivelul asociaţiilor de bloc. Sunt imobile care au subsoluri inundate şi pot deveni adevărate focare pentru înmulţirea ţânţarilor. Dorim ca birourile ce răspund de relaţia cu asociaţiile de locatari să se implice şi să sprijine cu logistica necesară pentru a trimite echipele de dezinsecţie acolo unde sunt astfel de subsoluri problemă, pentru a evita înmulţirea insectelor. Rog, de asemenea, cetăţenii Capitalei să ţină seama de indicaţiile Ministerului Sănătăţii şi de sfaturile medicilor', a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Capitalei.
Mihai Atănăsoaei a cerut, tot în cursul zilei de marţi, primarului general al Capitalei să continue măsurile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, iar primarilor de sectoare ca, prin birourile pentru relaţia cu asociaţiile de proprietari din cadrul primăriilor, să identifice blocurile ale căror subsoluri sunt inundate.
Deciziile au fost luate după ce au fost depistate în România şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile, dintre acestea două soldându-se cu deces, după cum anunţa, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Cele două persoane care au decedat proveneau din Bucureşti şi din Constanţa, comuna dobrogeană Băneasa.
Conform ministrului, cele şapte cazuri (din judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu şi din municipiul Bucureşti) au fost confirmate dintr-un număr de 80 de suspecţi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul West Nile, în sectorul 4 Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus marţi mobilizarea de urgenţă la nivelul sectorului 4 a tuturor factorilor de intervenţie pentru adoptarea de măsuri în scopul prevenirii infectării cu virusul West Nile.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
UPDATE Doi români au murit după infectarea cu virusul West Nile Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Cele opt spitale de urgenţă regionale fac parte din strategia Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare: fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii...