Cele mai citite
 


Gabriel Bănceanu: Accidentul de la Maternitatea Giuleşti se putea întâmpla în orice spital
luni, 30 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ - Accidentul produs în urmă cu două săptămâni la Maternitatea Giuleşti se putea întâmpla în orice spital din România, este de părere preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie (SROG), Gabriel Bănceanu.
În opinia sa, nu există serviciu de terapie intensivă de nou-născuţi care să nu aibă deficienţe asemănătoare celor de la Maternitatea Giuleşti.
'În majoritatea unităţilor spitaliceşti, instalaţiile noi au fost puse în anii '94-'98 pe clădiri vechi. Nici în Occident spitalele nu au peste tot avertizoare de fum. Nu poţi pune aşa ceva într-o sală de operaţie', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Gabriel Bănceanu.
El a mai menţionat că Maternitatea Polizu este închisă de două săptămâni pentru igienizare, proces care nu s-a mai făcut de mai mulţi ani. ''Anumite probleme au fost observate şi la maternitatea Polizu'', a arătat şeful SROG.
La rândul său, şeful secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la Spitalul Elias, Radu Vlădăreanu, a spus că sistemul sanitar, în special în ceea ce priveşte sănătatea mamei şi a copilului în ţările sărace, va înregistra progrese doar atunci când situaţia socio-economică se va îmbunătăţi.
El a cerut măsuri concrete la nivel guvernamental în zona de politică socială şi sanitară pentru a fi îmbunătăţită situaţia actuală din sistem.
Radu Vlădăreanu a anunţat că în perioada 22-26 septembrie va fi prezent la Barcelona, la Congresul mondial de sănătate maternă şi infantilă, şi va semna în numele României apelul către cetăţeni, manifest care va atrage atenţia asupra stadiului sănătăţii materne şi infantile. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Vasile Dima, şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, rămâne în libertate Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins joi recursul procurorilor şi au decis ca Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, să fie cercetat în continuare în stare de libertate, în dosarul în care este...
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...