Cele mai citite
 


Peste 2.000 de copii până la un an au murit în 2009 în România
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 31 aug /Agerpres/ - Peste 2.000 de copii, cu vârste cuprinse între zero luni şi un an, au murit în România anul trecut, rata mortalităţii fiind îngrijorătoare după cum susţin specialiştii.
Şeful Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Elias, prof. dr. Radu Vlădăreanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, în 2009, un număr de 2.250 de copii, cu vârste cuprinse între zero luni şi un an, au murit, în ţara noastră, ceea ce a dus la o rată a mortalităţii de 10,1%, îngrijorătoare, după cum spune medicul, fiind cea mai mare din Europa.
Prof. dr. Radu Vlădăreanu a precizat că 30% din nou-născuţii, cu vârste cuprinse între zero luni şi un an, au ca şi cauză a morţii pneumonia şi virozele respiratorii, lucruri inacceptabile în alte ţări civilizate. De asemenea, potrivit medicului, o altă cauză de deces la nou-născuţi o reprezintă malformaţiile congenitale.
Potrivit datelor internaţionale, în fiecare minut, în lume, o femeie moare însărcinată şi anual 4 milioane de copii mor în primele 28 de zile de la naştere.
La rândul său, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie, Gabriel Bănceanu, a susţinut că România stă mult mai bine în clasamentul european, aproximativ la jumătatea acestuia, în ceea ce priveşte mortalitatea maternă, precizând că în cursul anului trecut au murit în timpul naşterii şi în perioada de lăuzie 31 de femei. Cele mai multe dintre acestea (15) au decedat din cauza emboliilor pulmonare şi a emboliilor la creier.
Gabriel Bănceanu a afirmat că, în lume, aproximativ 25% din decesele materne sunt provocate de sindromul hemoragic, care poate fi evitat în proporţie de 100% în ţările dezvoltate, unde nu mai poate fi considerat o cauză de deces.
Pe de altă parte, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie a menţionat că în 2008, în România, existau aproximativ 2.500 de obstetricieni - ginecologi. 'Mulţi fac rezidenţiatul la stat şi apoi umplu cabinetele private', a susţinut Bănceanu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Organizaţia Salvaţi Copiii: În România cel mai mare număr de decese în rândul copiilor se înregistrează la nou-născuţi Cel mai nou studiu efectuat de Organizaţia Salvaţi Copiii Internaţional arată că este nevoie de mai multă implicare la nivel global pentru a spori şansele de supravieţuire a nou-născuţilor.
Echipament de ultimă generaţie pentru prematuri de la Spitalul Oradea Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Un echipament de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie (HFOV) a intrat în dotarea secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie din Oradea, informează un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
11 maternităţi din România au primit 14 echipamente de ultimă generaţie A treia ediţie a campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri' şi-a îndeplinit obiectivul: 14 echipamente de ultimă generaţie pentru copiii prematuri au fost donate către 11 maternităţi din România, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Aparatură medicală pentru secţia de nou-născuţi a maternităţii din Braşov donată de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii a donat marţi spitalului de Obstetrică şi ginecologie "dr. I.A. Sbârcea" din Braşov un monitor electroencefalograf pentru secţia de nou-născuţi în valoare de 22.600 de euro, după ce în urmă cu un an maternitatea braşoveană a fost dotată şi cu alte echipamente de ultimă generaţie...