Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Porcul care a îmbolnăvit 14 persoane, infestat cu Salmonella
marţi, 31 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 31 aug /Agerpres/ - Produsele din carne de porc care au băgat în spital 14 persoane din comuna bistriţeană Petru Rareş era infestată cu Salmonella, au confirmat rezultatele de laborator efectuate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud.
'Rezultatele preliminare, obţinute de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, pentru detectarea germenilor din familia Enterobacteriaceae, confirmă prezenţa de germeni din genul Salmonella, de grup C. După emiterea buletinului oficial de către LSVSA Bistriţa-Năsăud, probele vor fi trimise către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti, în vederea stabilirii serotipului din care face parte Samonella', se arată în comunicatul de presă remis, marţi, de DSVSA.
14 persoane din comuna bistriţeană Petru Rareş, printre care şi o fetiţă de cinci ani, au fost internate în spital, după ce au consumat carne de porc infestată, şapte bolvani fiind internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar fetiţa şi alţi şase adulţi, la spitalul din Dej.
Şeful DSVSA Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin, a declarat luni, pentru AGERPRES, că porcul infestat a fost sacrificat joia trecută şi consumat vineri, proprietara animalului împărţind bucăţi de carne şi de şorici mai multor vecini.
Mai multe persoane dintre cele 22 care au consumat carne au început să se simtă rău, vineri după-amiază. Ele prezentau simptome de greaţă, vomă, crampe abdominale, frisoane, febră, dureri musculare, stare de slăbiciune şi diaree, iar în cazul a 14 persoane s-a decis internarea.
Proprietara porcului a fost amendată de DSVSA Bistriţa-Năsăud cu 20.000 de lei, pentru comercializarea cărnii fără efectuarea expertizei sanitar-veterinare.
Bucăţile de carne găsite în gospodăriile vecinilor, de la care s-au recoltat probele, au fost confiscate, fiind vorba de 44 de kilograme.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Patru porci bolnavi de trichineloză, depistaţi în ultimele două săptămâni Patru porci bolnavi de trichineloză au fost depistaţi de veterinari în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele două săptămâni, în urma sacrificării, însă din fericire niciunul dintre proprietari nu a apucat să consume carnea înainte de a primi rezultatul analizelor de laborator, potrivit datelor comunicate...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Bistriţa-Năsăud: Carcase de ovine contaminate cu E.Coli, depistate la un abator din judeţ Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud au depistat la începutul acestei luni carcase de ovine contaminate cu bacteria E. Coli, potrivit unui comunicat de presă remis vineri.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.